Vyšla kniha“ 99 významných tvůrců rozhlasových dokumentů“

U příležitosti oslav 90. výročí zahájení rozhlasového vysílání na našem území  vydalo Sdružení pro rozhlasovou tvorbu Sdružení pro rozhlasovou tvorbu společně s Českým rozhlasem a Radioservisem  reprezentativní publikaci 99 významných tvůrců rozhlasových dokumentů.

Kniha je věnována žánru, kterému se daří, když je v této zemi demokracie. Na portrétech tvůrců, kteří se dokumentu od počátku rozhlasového vysílání v roce 1923 až do dneška věnovali a věnují, to lze zdárně vypozorovat. Kniha je jedinečná především svou informační hodnotou a také tím, že vznikla z občanské iniciativy – autoři jsou členové Sdružení pro rozhlasovou tvorbu, rozhlasoví teoretici, studenti, příznivci rozhlasu, samozřejmě rozhlasáci. Práce trvaly více než 2 roky. Sešly se na tři stovky portrétů, z nichž bylo vybráno 99. Nyní je kniha, která byla slavnostně pokřtěna na mezinárodním knižním veletrhu Svět knihy, na světě a tematicky i vizuálem navazuje na knihy, na jejichž vzniku jsme se rovněž podíleli: Od mikrofonu k posluchačů a 99 významných uměleckých osobností rozhlasu. Objednat si ji lze na stránkách Radioservisu nebo u dobrých prodejců.


If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)