Literárne rozhľady (Literární rozhledy, 1988)

Stanislav Gajdoš. Rozhovor se spisovatelem Bohumilem Hrabalem.  Technická spolupráce Jozef Bajtek.

Texty autora interpretuje Vladimír Minarovič.

Připravil Československý rozhlas v roce 1988 (15 min).  Repríza 25. – 31. 3. 2024 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia:  Diela s témou Veľkej noci v spoločnosti Hrabala, Verlaina i Adely Ostrolúckej. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 21. 3. 2024 (článek) – Cit.:  Tento týždeň sa v našom programe venujeme českému prozaikovi Bohumilovi Hrabalovi. Jeden z najvýznamnejších a najosobitejších českých spisovateľov druhej polovice 20. storočia sa narodil 28. marca 1914 v Brne-Židenicích a tohto roku si pripomíname 110. výročie jeho narodenia. Pripravili sme si pre vás čítanie na pokračovanie z jeho novely Ostro sledované vlaky. V týchto dňoch myslíme zároveň aj na prichádzajúce veľkonočné obdobie. Pre niektorých je časom šibačky a oblievačky, kresťanom zas pripomína umučenie, smrť a zmŕtvychvstanie Krista. Pre každého z nás môže byť zastavením a zmysluplným rozjímaním aj v spoločnosti Rádia Litera. (…)

Do vysielania na Litere zaraďujeme i rozhovor redaktora Stanislava Gajdoša so spisovateľom Bohumilom Hrabalom s názvom Literárne rozhľady. Český prozaik v rozhovore upozorňuje na silnejúcu tendenciu ľudí uniknúť z veľkomiest do prírody. Ľudia, o ktorých píše, nemajú vysoké ideály, ale prežívajú lásku i krásu. Jednoduchý človek nepotrebuje drámy, dôležitý je pre neho zážitok – hovorí Hrabal. Texty autora interpretuje Vladimír Minarovič. Relácia mala premiéru v roku 1988.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)