Můj Myslív (2008)

Ladislav Stehlík. Pásmo z ukázek z jeho zápisků vydaných pod názvem Můj Myslív a vzpomínek básníkovy dcery Blanky Stehlíkové. Připravil Dominik Mačas. Režie Miroslav Buriánek.

Účinkuje Josef Nechutný.

Natočilo studio Plzeň ČRo v roce 2008.
Premiéra dne 6. 7. 2008 na stanici Plzeň ČRo v pořadu Kaleidoskop.
______________________________________________________________
Anonce : Pořad Kaleidoskop jsme tentokrát Věnovali osobnosti básníka Ladislava Stehlíka a době jeho působení v Myslívě na Klatovsku. Stehlík sem přišel ve třicátých letech minulého století jako čerstvý absolvent učitelského ústavu v Příbrami. Na zdejší škole nakonec učil patnáct let. S Myslívem jsou spojené významné okamžiky jeho života – seznámil se zde se svou celoživotní partnerkou, narodila se mu dcera a konečně prosadil se jako básník v celorepublikovém kontextu a jeho sbírky začaly vycházet v renomovaných nakladatelstvích. V Kaleidoskopu uslyšíte ukázky z jeho zápisků vydaných pod názvem Můj Myslív a také vzpomínky básníkovy dcery Blanky Stehlíkové. Pořad uvádíme u příležitosti letošního 100tého výročí narození Ladislava Stehlíka (26. června 1908 v Bělicích).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)