Pokapala sa na salaši slanina alebo Škandál na Grand Prix Folklorix (Pokapala se na salaši slanina aneb Skandál na Grand Prix Folklorix, 1982)

Tibor Grünner. Zábavný program redakce lidové hudby ČsRo. Redakce Adriana Eliášová. Hraje Orchester ľudových nástrojov Čs. rozhlasu v Bratislave. Primáši Miroslav Dudík a Štefan Molota. Sólisti Anna Hulajová, Lidka Fajtová, Angela Vargová, Anton Kurňava, Ján Palovič a Štefan Zima. Hudební dramaturg Ivan Dubecký. Zvuková a technická spolupráce Radka Halamíková, Ľubomír Dolinka a Ondrej Purdeš. Režie Olívia Binderová.

Účinkují Anton Mrvečka, Magda Paveleková, Zora Kolínska, Michal Dočolomanský, Ivan Krajíček, Zoro Laurinc a František Dibarbora.

Připravil Československý rozhlas Bratislava v roce 1982 (57 min.). Repríza 26. 2. 2017 (SRo Rádio Pyramída).

Pozn.: K zábave patrí aj ľudová hudba. A keď k nej pridáme korenie humorného slova a paródie, o dobrú náladu je postarané. A práve také je rozhlasové pásmo s príznačným názvom Pokapala na salaši slanina, alebo Škandál na Grand Prix Folklorix. O škandál na humoristickej Veľkej cene slovenského folklóru sa postarali zahraniční speváci a speváčky, ktorí naše ľudové pesničky spievajú vo svojej materčine, respektíve otcovčine, či vlastne v hotentóčtine.

V úlohe zahraničných spevákov sa vám predstavia Magda Paveleková, Zora Kolínska, František Dibarbora, Michal Dočolomanský, Ivan Krajíček a Zoro Laurinc. Sprevádza ich orchester ľudových nástrojov Československého rozhlasu v Bratislave s primášmi Mirkom Dudíkom a Štefanom Molotom. Pridali sa aj sólisti Anna Hulajová, Lidka Fajtová, Angela Vargová, Anton Kurňava, Ján Palovič a Štefan Zima. Moderuje herec, humorista a jazykovo zdatný parodista Anton Mrvečka. Program v roku 1982 pripravili autor Tibor Grúnner, redaktorka Adriana Eliášová, hudobný dramaturg Ivan Dubecký a režisérka Olívia Binderová. (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)