Literárne potulky po Slovensku – Brezová pod Bradlom (Literární potulky po Slovensku – Brezová pod Bradlom, 2017)

Připravil Ján Bábik.

Hovoří historik a autor monografie o městě Matúš Valihora.

Natočeno 2017. Premiéra 5. 8. 2017 (Rádio Devín, 10:00 h.).

Lit.: anonym: Literárne potulky po Slovensku – Brezová pod Bradlom. Literatúra. In web Rádio Devín, 29. 7. 2017 (článek). – Cit: Každú sobotu cez letné mesiace môžu poslucháči RTVS počúvať cyklus rozhlasových pásiem Literárne potulky po Slovensku. Zameriava sa na literárne tradície slovenských miest a predstavuje osudy spisovateľov, ktorí sa v meste narodili, študovali a pôsobili.

Autor relácie Ján Bábik nás zavedie túto sobotu do Brezovej pod Bradlom. Sprievodcom bude miestny historik a autor monografie o meste Matúš Valihora. Budeme hovoriť o tunajšom pôsobení Jozefa Miloslava Hurbana, udalostiach roku 1848 i o miestnom evanjelickom farárovi Tomášovi Hrošovi. Pripomenieme si aj brezovského rodáka, spisovateľa Jána Juríčka a jeho knihu o slávnom košarišskom rodákovi Milanovi Rastislavovi Štefánikovi a humor Brezovanov bude dokumentovať írečitá postava sváka Ragana.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)