Zábavné pele mele (1974)

Tibor Korbell, Anton Glézl, Berco Trnavec, Ilja Ilf, Jevgenij Petrov. Zábavné pásmo. Redakce Miro Procházka. Hudební spolupráce Oldo Zemánek. Zpívají Jana Kociánová, Eva Máziková, Dušan Grúň, Marika Škultétyová, Jezinky a Marián Labuda. Hraje Orchestr Gustava Broma. Zvuk Alojz Janeček, Jozef Dobák. Produkce Anna Kováčová. Asistentka režie Jarmila Krivosudská. Režie Juraj Haľama.

Účinkují Anton Mrvečka, Stano Dančiak, František Dibarbora, Mária Kráľovičová, Eva Krížiková, Leopold Haverl, Eduard Bindas.

Připravil Československý rozhlas v roce 1974 (45 min.). Repríza 22. 10. 2017 (SRo Rádio Pyramída).

Pozn.: Scénky pod názvom Zábavné pele mele (1974) sú z pera autorov Tibora Korbella, Antona Glézla, Berca Trnavca a známej spisovateľskej dvojice z Odesy Iľju Iľfa a Jevgenija Petrova. Hoci autori kriticky reagovali na vtedajšie spoločenské problémy, ktoré sú dnes vytláčané novými kauzami, je v nich veľa kritických postrehov, ktoré sú stále aktuálne. A okrem smiechu sú aj na zamyslenie.

V réžii Juraja Haľamu účinkovali Anton Mrvečka, Stano Dančiak, František Dibarbora, Mária Kráľovičová, Eva Krížiková, Leopold Haverl, Eduard Bindas. Zaznejú tiež piesne Jany Kociánovej, Evy Mázikovej, Dušana Grúňa, Mariky Škultétyovej, Jeziniek a Mariána Labudu pod vedením dirigenta Gustáva Bróma a jeho orchestra.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)