Majdenie (2001)

Benjamín Škreko. Jubilující Magda Paveleková. Redaktorka Tamara Chlebová. Režie Ria Paldiová.

Účinkují Magda Paveleková, Eva Pavlíková, Ivan Letko, Ivan Vojtek a Pavol Topoľský.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2001 (30 min.). Repríza 10. 12. 2017 (SRo Rádio Pyramída).

Lit.: Chlebová, Tamara: Stredoslováci – rozhlasový kabaret s Katarínou Kolníkovou. In web SRo 5. 12. 2017 (anotace). – Cit.: Keď si Slovenský rozhlas v roku 2001 pripomínal 75 rokov, rozhlasová zábava oslávila päťdesiatku a okrúhle výročie mala aj prvá dáma slovenského humoru Magda Paveleková. Má ešte toľko životnej energie, aby sa stihla trikrát v roku presťahovať z Bratislavy na vidiek a v zapätí sa vrátiť, hrať v muzikáloch, mať niekoľko premiér v slovenských divadlách, účinkovať v televízii a v rozhlase. Popritom stihla napísať knihu spomienok a naspievať album piesní. To zaslúži nielen uznanie, obdiv, ale aj vedecké sympózium.       

Rozhlas, v ktorom Magda Paveleková veľa rokov účinkovala, jej k životnému jubileu pripravil zábavnú reláciu Majdenie. Podieľali sa na ňom redaktorka Tamara Chlebová, autor Benjamín Škreko a režisérka Ria Paldiová. Ako hostí si pozvali do štúdia Evu Pavlíkovú, Ivana Letka, Ivana Vojteka a Pavla Topoľského.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)