Život pod vojnovým mrakom (Život pod válečným mrakem, 2019)

Monika Zumríková Kekeliaková. Pásmo o vojenských denících spisovatelky Astrid Lindgrenové z cyklu S Literou. Zvuk Tatiana Horváthová a Ľubica Olšovská.

Účinkují Judita Bíla a Vladimír Seman

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2019 (30 min.). Repríza 10. 8. 2019 (SRo 8 Rádio Litera); 5. 9. 2021 (SRo Rádio Devín, 15:00 h.).

Pozn.: Pod názvom Život pod vojnovým mrakom vysielame pásmo o vojnových denníkoch spisovateľky Astrid Lindgrenovej. V rámci cyklu S Literou ho autorsky pripravila Monika Zumríková Kekeliaková. Astrid si vojnové denníky písala sama pre seba, aby si ujasnila, čo sa začína diať v tej úbohej, šialenstvom zmietanej dobe. Nebola ešte známa ako spisovateľka. To sa zmení až v roku 1944, keď jej vyjde prvá kniha. Svoj denník píše sviežo, vytrvalo a vecne. Číta noviny a vystrihuje z nich vojnové správy; študuje mapy, aby lepšie pochopila vojnové udalosti. Účinkujú Judita Bíla a Vladimír Seman.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)