Spev na prahu svítania (Zpěv na prahu svítání, 2002)

Vladimír Vlado Brožík. Feature. Redakčně připravil Jozef Lenhart. Režie Peter Jezný.

Účinkují Michal Dočolomanský, Helena Geregová, Ivan Laca, Vladimír Minarovič, Ján Mistrík a Soňa Ulická.

Natočeno 2002. Repríza 29. 7. – 4. 8. 2022 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia: Hudba ako záchrana pred obyčajným slovom 2. časť. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 24. 7. 2022 (článek) – Cit.: Ani tento týždeň sa nevzdialime od notovej osnovy. Otvoríme príbeh klaviristky Kláry Havlíkovej, ktorá nás zoznámi s Cikkerom a Suchoňom. Zatúlame sa do sveta barových muzikantov, do zákulisia opery, muzikálu až po hudbu kapely Beatles. A predstavíme si aj slovenského skladateľa Marka Piačeka. A Chopina a Gershwina. A ešte potajomky nazrieme do Pucciniho listov a smutnej duše Čajkovského. (…)

To, čo nás spája s minulosťou, nie je iba spomienkový optimizmus a nostalgické návraty ku generačným súputníkom, je to oveľa viac, ako sa nazdávame. Je to putovanie k hodnotám, z ktorých odvodzujeme vlastnú existenciu a žijeme svoju prítomnosť. Dôkazom je fíčer Vlada Brožíka Spev na prahu svitania. Bude to rozprávanie o jednom neobyčajnom „chrobákovi“, pôvodne patriacom do skupiny Beatles – Paulovi McCartneym a o jeho premene na človeka. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)