Z tvorivej dielne Rádia Litera – Krásny omyl prírody (Z tvůrčí dílny Rádia Litera – Krásný omyl přírody, 2022)

Pásmo o knize Tá bolesť ťa prejde (Mia Žureková) připravil Tomáš Bartoněk.

Účinkujú Eva Kopecká a Mia Žureková. Úryvek z knihy interpretuje Daniela Šencová.

Natočeno 2022. Premiéra 11. 11. 2022 (SRo 8 Rádio Litera, 2:30 – 3:00 h.). Repríza 11. 11. 2022 (SRo 8 Rádio Litera, 12:30 h.) – 17. 11. 2022 (SRo 8 Rádio Litera, 16:30 h.).

Lit.: Šaráková, Lucia: Inakosť v nás i okolo nás. Téma týždňa. In web SRo Rádio Litera, 6. 11. 2022 (článek). – Cit.: Tento týždeň budeme hľadať rozdiely, ktoré nás spájajú. Odlišnosti, ktoré sú našou devízou, robia z nás jedinečné bytosti a mali by sme na nich stavať, nie ich skrývať. Naša téma sa bude krútiť okolo tolerancie, akceptácie a čarovných slovíčok, ktoré teoreticky ovládame, ale keď ich treba použiť v praxi, zostávame často prekvapení z množstva predsudkov v nás naukladaných. Vitajte v novom týždni na Litere, v ktorom sme si všetci rovní, slobodní, multikultúrni, pospájaní viacerými priesečníkmi. Stačí len štipka snahy porozumieť. (…)

Od piatku pridávame do nášho programu autorskú reláciu Tomáša Bartoňka v rámci cyklu Z tvorivej dielne Rádia Litera. Bude o knihe Mie Žurekovej Tá bolesť ťa prejde. Autorka nesmierne citlivo, občas kruto cynicky, no najmä veľmi ľudsky ukazuje, že kto nechce zažiť bolesti priateľstva, nemá právo ani na jeho radosti. V denníkových zápiskoch vo forme listov okamžite strhne čitateľa do silného prúdu málo viditeľných vychýlení duše, tela, vzťahov i spoločnosti, v ktorej dnes žijeme a pre ktorú je skratka LGBT niekedy ešte stále tabu. Úryvok z knihy interpretuje Daniela Šencová. Program z roku 2022 uvádzame v premiére.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)