Verše – Poetická Európa (Verše – Poetická Evropa, 2024)

Cyklus veršů básníků a básnířek členských zemí Evropské Unie. Použité verše Werner Lambersy, Lotte Dodion, Elena Andreeva, Jorgos Christodulidis a Ivan Wernisch.

Natočeno 2024. Premiéra 1. – 3. dílu 22. 4. 2024 (SRo Rádio Devín, 15:50 – 15:54 h.), 4. a 5. dílu 23. 4. 2024 (SRo Rádio Devín, 15:50 – 15:55 h.).

Obsah: 1. Belgicko / Valónsko: Werner Lambersy: Linného kvetinové hodiny – 2. Belgicko / Flámsko: Dodion Lotte: Houston we have a problem – 3. Bulharsko: Elena Andreeva: Opýtal sa ma – 4. Grécko: Jorgos Christodulidis: Veci naliehavej potreby – 5. Česko: Ivan Wernisch: Muž s kufrem.

Pozn.: Pozývame vás na cestu za európskou poéziou! Počas troch týždňov navštívime každú členskú krajinu Európskej únie a prinesieme preklady, ktoré vznikli pre Rádio Devín. Cyklus veršov básnikov a poetiek členských krajín EÚ vám predstavíme v abecednom poradí, začíname v Belgicku a Bulharsku. Vypočujete si verše belgického básnika píšuceho po francúzsky, Wernera Lambersyho a zájdeme aj do Flámska, kde žije a tvorí poetka Lotte Dodion. Dnešný výber doplní bulharská poetka Elena Andreeva a jej báseň Opýtal sa ma. Objavujte spolu s nami súčasnú európsku poéziu – už dnes od 15.50 v Rádiu Devín. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)