Nostalgické muzeum zábavy extra – Návštěva z Toronta (1999)

Připravil a uvádí Ondřej Suchý.

Hovoří Zdena Salivarová a Josef Škvorecký.

Natočeno v roce 1999. Repríza k úmrtí J. Škvoreckého 7. 1. 2012 (ČRo 2 Praha, 16:05 h.).

Lit.: Suchý, Ondřej: Škvorečtí v Nostalgické myši. In web Zápisník Ondřeje Suchého Šemánovice, 5. 1. 2012 (článek). – Cit.: Od úterka nestojím za nic. Probírám se knížkami, články, dopisy, pohlednicemi, faxy a fotografiemi, které mají jednoho společného jednatele – Josefa Škvoreckého, který zemřel 3.ledna ve tři hodiny nad úterním ránem v torontské Nemocnici princezny Margarety.
Čtu si zrovna přepis jednoho rozhovoru, který jsme kdysi vedli o panu Josefovi s bratrem a usmívám se nad touto Jiřího vzpomínkou: „Já se s Josefem Škvoreckým poznal důkladněji až když jsme připravovali film Zločin v šantánu. Pak jsme spolu byli také na volbě královny krásy v Ostravě. Seděli jsme vedle sebe v porotě a já mám na to hezký vzpomínky, poněvadž když porotu představovali,tak říkali: Doktor ten a ten z kosmetického ústavu, módní návrhářka paní ta a ta, poradkyně ženské psychologie doktorka ta a ta, a nakonec tam byli: spisovatel Škvorecký a herec Suchý. A spisovatel Škvorecký se ke mně naklonil a povídá: Všichni jsou tu odborníci, akorát my jsme tu za sprosťáky.“
A najednou zvoní telefon. Z rozhlasu volá „moje“redaktorka a režisérka Markétka Košťáková, aby mi oznámila skvělou zprávu, kvůli níž jsem se vám tu nyní přihlásil: V sobotu 7.ledna v 16:05 hodin vysílá Český rozhlas 2-Praha v repríze pořad natočený v roce 1999 s manželi Škvoreckými ve společenském minicentru v Šemanovicích u Kokořína, NOSTALGICKÉ MUZEUM ZÁBAVY EXTRA – NÁVŠTĚVA Z TORONTA. Takže všechny přátele zvu na sobotní odpoledne k rozhlasovým přijímačům.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)