Plaché oči při milování (2012)

Portrét zábřežského rodáka, šumperského a jihlavského básníka, vydavatele a výtvarníka Aleše Kauera (*1974). Připravil Michal Bureš. Redaktor Miloš Doležal. Technická spolupráce Mirka Sychrová. Hudební spolupráce Antonín Schindler. Použitá hudba Jan A. P. Kaczmarek (Total Eclipse) a Valentin Silvestrov (Elegie). Režie Michal Bureš.

Hovoří Aleš Kauer.

Nastudoval ČRo Olomouc 14. 6. 2012. Premiéra 21. 7.  2012 (ČRo 3 Vltava, 22:45 – 22:59 h.; 13 min.). v cyklu Svět poezie.

Pozn.:    V příští čtvrthodině našeho vysílání vás zveme jako každou sobotu do Světa poezie. Tentokrát nabídneme portrét básníka, vydavatele a výtvarníka Aleše Kauera. Narodil se v červenci roku 1974 v Zábřehu na Moravě. Po studiu na šumperské Střední škole obchodní v Šumperku zůstává a organizuje autorská čtení šumperských básníků. Podaří se mu vydat knihy Petra Marka Vosáhla nebo Jiřího Brože. V roce 2010 přesidluje do Jihlavy, kde pořádá večery poezie, výstavy a zároveň pokračuje ve vydavatelské práci. Psaní veršů se věnuje od svých pětadvaceti let a jeho vzory jsou Pavel Petr nebo Jiří Kuběna. Pojďme se tedy do poezie Aleše Kauera v autorově podání zaposlouchat. Pořad připravil a režii má Michal Bureš. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)