A vy jste básník odmala (2012)

Jiří Orten a Ota Ornest. Literárně-hudební pásmo z raných básní Jiřího Ortena a ze vzpomínek jeho staršího bratra Oty Ornesta. Připravila Jana Doležalová. Použitá hudba Paul Hindemith, Toru Takemitsu, Albert Roussel, Germaine Tailleferrová a Claude Debussy. Hudební dranaturgie Wanda Dobrovská. Režie Markéta Jahodová.

Účinkují Hanuš Bor, Pavel Batěk a Jana Franková.

Natočeno 2012. Premiéra 21. 10. 2012 (ČRo 3 Vltava, 9:01 – 9:57 h.; 56 min) v cyklu Souzvuk. Repríza 25. 8. 2019 (ČRo 3 Vltava, 17:00 h) v cyklu Souzvuk.

Lit.: Doležalová, Jana: A vy jste básník odmala. Literárně-hudební pásmo z raných básní Jiřího Ortena a ze vzpomínek jeho staršího bratra Oty Ornesta. In web ČRo 3 Vltava, 25. srpen 2019 (článek). – Cit.:  „Kutná Hora byla především město historické, opředené spoustou romantických pověstí, mýtů a dětských hrůz,“ vzpomínal na atmosféru v rodné Kutné Hoře po letech Ota Ornest, bratr básníka Jiřího Ortena, pro kterého se rodné město stalo jedním z pevných bodů, kulisou zrání, zákoutím jinošské intimity i místem trvalé inspirace. Poslouchejte on-line po dobu jednoho týdne po odvysílání.

Rozhlasový Souzvuk čerpá z Ortenových raných básní a ze vzpomínek jeho staršího bratra Oty Ornesta. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)