Mach & Šebestová v historii (2002)

macourek milos - mach a sebestova v historii 2002Miloš Macourek. Pohádkový seriál. Hudba Luboš Fišer, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz von Suppé, Bedřich Smetana, Johann Bachelbel, Pierre Phalése, Michael Praetorius, Tielman Susato, Giraut de Bornelh. Hraje Česká filharmonie, Rožmberská kapela. Dirigent Václav Neumann. Klavír Valentina Kameníková, clavichord Jaroslav Tůma. Zvuk, střih, mix, mastering Martin Kusák. Producent Naďa Dvorská. Režie Jan Fuchs.

Vypravuje Petr Nárožný.

Natočeno v únoru – dubnu 2002 ve studiu Supraphonu v Praze-Radlicích. Realizováno ve spolupráci s Krátkým filmem Praha. Vydal Supraphon v roce 2002 (1 CD, SU 5314-2 831, 75:47).

Obsah: 1. Jak Mach a Šebestová zabránili velkému podvodu s malým Mozartem (13:02), 2. Jak Mach a Šebestová zavinili Napoleonovu porážku u Waterloo (13:05), 3. Jak Mach a Šebestová udělali ze Šemíka vítěze koňských dostihů (12:30), 4. Jak byla Šebestová týden francouzskou královnou (12:49), 5. Jak Mach a Šebestová zabránili Horáčkovi, aby vládl českému národu (12:12), 6. Jak Mach a Šebestová navštívili věštírnu ve starověkém Řecku (12:09).

Pozn.: Další pokračování příběhů populárních žáků 3.B Macha a Šebestové. Tentokrát se v sedmi nových vyprávěních vypraví do historie. Mach se stane na chvíli císařem Napoleonem, Šebestová pro změnu královnou Antoinettou. S prázdnou neodejde ani Horáček coby Karel IV. Mach a Šebestová opatří císaři Rudolfu II. dokonalého Golema, z Šemíka udělají vítěze koňských dostihů, zajedou do věštírny v Thébách a také zabrání velkému podvodu s malým Mozartem.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)