Svět viděný z Řípu : zahraniční politika pro každého z nás (2006)

Petr Robejšek. Průvodce světovou politikou určený široké veřejnosti z pohledu a ku prospěchu ČR. Další tvůrci a interpreti nezjištěni.

Vydalo nakl. Alfa Publishing a CEVRO Institut, 2006 (kniha + CD; ISBN 80-86851-55-9).

Pozn.: Smyslem zahraniční politiky je úspěšné prosazování cílů konkrétní země ve světě, což v současnosti neznamená ovládnout území, nýbrž dosáhnout bezpečnosti a blahobytu. Tím, že čtenář pochopí princip mechanismů světové politiky, říká autor, získá výhodu: čemu nemůže zabránit, může se vyhnout, příp. přizpůsobit. Svět se o nás nestará, o to více se musíme starat my o svět. Text vysvětluje zákonitosti globalizace, funkce národů, spolků a aliancí, praktické dopady působení EU i NATO pro nás, ostatní malé státy i velmoci. Autor, ředitel Mezinárodního institutu pro ekonomiku a politiku v Hamburku, se snaží najít co nejvíce spojenců k bezprostřednímu národnímu zájmu: účinné zahraniční politice zajištěné maximálními výkony i průměrných politiků. Kniha je doplněna CD nosičem s namluveným textem.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)