Divadelné hry Petra Karvaša (1963, 1964)

Divadelne hry 1964Výběr, sleevenote a sestava nahrávek Břetislav Truhlář.

Polnočná omša (Půlnoční mše). Drama o 3 dějstvích (5 obrazech) s prologem. Výběr scén z 1. a 3. dějství. Dramaturgická úprava Miro Procházka. Použitá hudba Petr Eben. Divadelní režie Tibor Rakovský. Zvuková režie Miroslav Prokeš.

Osoby a obsazení: Valentin (Jozef Króner), Marián (Viliam Záborský), Brecker (Július Pántik), Angela (Mária Kráľovičová), Vilma (Beta Poničanová), Paľo (Ctibor Filčík).

Natočeno ve studiu bratislavského Divadla hudby 24. – 26. 7. 1963.

Antigona a tí druhí (Antigona a ti druzí). Tragedie o 3 dějstvích a 2 mezihrách. Výběr scén z 1. a 3. dějství. Dramaturgická úprava Jozef Budský. Režie Jozef Budský. Zvuková režie ing. Jozef Platz.

Osoby a obsazení: Anti, zvaná též Tonka (Zdena Grúberová), Ismena, řecké děvče, heftling (Hana Sarvašová), Gerhardt Krone, SS-Hauptsturmführer (Ctibor Filčík), Jozef Hájman, cúgang, heftling (Štefan Kvietik), Horst Storch, SS-Oberscharführer (Vlado Durdík), poručík (Elo Romančík), profesor, heftling (Viliam Záborský), Záriš, heftling (Július Pántik), heftling (František Dibarbora).

Natočeno ve studiu bratislavského Divadla hudby 17. 10. a 17. 11. 1963.

Vydal Supraphon v roce 1964 (1 LP, DV 15204) v edici Řada slovesného umění.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)