Milostné rošády – Host do domu (2008)

Roald Dahl. Překlad Jaroslav Kořán. Hudba Marko Ivanovič. Zvuk, střih a mastering Ladislav Reich. Obálka Pavel Růt. Design Ondřej Fučík. Produkce Karel Černošek a Josef Burkovský. Režie Aleš Vrzák.

Čte Jiří Ornest.

Nahrálo vydavatelství Tympanum v Praze v červenci 2008 ve studiu DAMU. Vydalo Tympanum 4. 11. 2008 (2 CD, EAN 8594072275210, 2:07).

Pozn.: Milostné rošády jsou sbírkou čtyř povídek, mistrné dějově sevřené grotesky naplněné černým humorem. Precizně komponované originální anekdoty s překvapivou, až šokující poitnou – povídky o „bezbolestné bolesti“, v různých hávech obměňujíc české přísloví „kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá“… Povídky by ly původně psány pro americký časopis Playboy, kde také byly prvně publikovány pod názvy – Velká rošáda, Čubka, Host do domu a Vyvrcholení.
Strýček Oswald popisuje, jak se v Sinajské poušti stal hostem Syřana s nádhernou ženou a dcerou. Jedna z žen ho v noci navštíví, záhadou však zůstává, která…
(anotace vydavatele).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)