Lyrika (1964)

Sergej Jesenin. Přeložil Ladislav Fikar a další. Uspořádal Jan Zábrana. Hudba A. N. Skrjabin. Hraje M. Pokorná (klavír). Režie Josef Cincibus (?).

Recituje Otakar Brousek I., Sergej Jesenin.

Vydal Československý spisovatel a Supraphon v roce 1964 jako SP přílohu stejnojmenné knihy v edici Klub přátel poezie, 4. roč., 5. sv., základní řada (1 SP, SP-20016, 45 ot./min.).

Obsah: 1. strana – 1. Vánice tančí, 2. Nekřičím, nepláču, 3. Bez lásky, 4. Mdlá luna; 2. strana – 5. Večery měsíčné, 6. Dopis jedné ženě, 7. Pugačov (úryvek z poemy, dokumentární snímek S. Jesenina z r. 1924).

Pozn.: Výbor z poezie S. Jesenina vychází z přesvědčení, že vrchol jeho díla je ve „zralé zpovědní lyrice“ a obsahuje proto především lyrické cykly z posledních přibližně pěti let básníkova života. Svazek doplňuje úvodní esej, montáž z autobiografií a bibliografie. Na mikrodesce jsou zachyceny Jeseninovy verše v podání O. Brouska a záznam básníkova hlasu.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)