Janko Hraško (2000)

Janko Hrasko 2000Pavol Dobšinský. Dramatizovaná pohádka s písničkami. Dramatizace Dušan Brindza. Autor hudby Rastislav Dubovský. Dramaturgie Elena Matulayová. Zvuková režie Ing. Andrej Sloboda. Výtvarný návrh Miroslav Regitko. Režie Oľga Janíková.

Osoby a obsazení: Janko Hraško (Richard Stanke), otec (Anton Korenči), matka (Viera Strnisková), pán, kľúčiar (Martin Mňahončák), kapitán zbojníkov (Ondeřej Daniš), odzgoň (Peter Gecík), Bico (Štefan Richtárech), Filko (Henrich Šiška), kráľ (Štefan Bučko), princezná (Klaudia Kolembusová).

Vydal A.L.I. v roce 2000 (1 CD, AI 0097-2, 55:49).

Pozn.: Kde sa vzal, tu sa vzal, chlapec ako hrášok z hrachového struku mamke rovno do lona vyskočil. A že bol Janko Hraško veru poriadny chlapík, vybral sa hneď a zaraz s obedom za novým tatkom na roľu. Z obeda mu síce veľa nepriniesol, ale volky za to poháňal – radosť pozerať. A veru sa tomu s radosťou prizeral aj istý mladý pán, ktorý hneď milého Janka Hraška od jeho tatka vymámil a strčil do truhlice s dukátmi vo svojom koči. Hraško bol však hlava múdra, všetkými masťami mazaná, a tak nakázal urobiť do truhlice diery – vraj, aby sa mu lepšie dýchalo. Cez diery potom pospúšťal rad radom všetky dukáty, a tie mu ukázali cestu domov. Rodičia mali zrazu aj syna, aj dukáty, no dlho sa toľkému šťastiu netešili – Hraško musel pred vojakmi utiecť do sveta. Ako sa mu tam vodilo a čo všetko si na svojej ceste vyslúžil, dopovie vám táto veselá rozprávočka. Kto z hrachu vzišiel, ten po ňom aj narástol. A keďže bol aj veľký duchom, mohol sa ucádzať o ruku samotnej princeznej. (anotace vydavatele)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)