Andělé všedního dne (2007)

Michal Viewegh. Audiokniha. Režie a zvukové ambaláže Miroslav Buriánek. Zvuk, střih a mastering Tomáš Gsöllhofer. Odpovědný redaktor Vilém Faltýnek. Fotografie na obálce Igor Malijevský. Design Ondřej Fučík. Fotografie interpreta Alena Hrbková. Fotografie autora Rossano B. Maniscalchi.

Čte David Novotný.

Nahrálo vydavatelství Tympanum v Praze v březnu 2007. Vydalo Tympanum 3. 5. 2007 (3 CD, mp3, EAN 8594072270055, 210 min.).

Pozn.: Pro dvaapadesátiletého Karla z pražských Nuslí je úterý 5. září 2006 posledním dnem jeho života, což vědí jen andělé… Mladá vdova, učitel autoškoly, sebevrah a čtyři andělé — to jsou protagonisté nové knihy Michala Viewegha. Nejčtenější současný český spisovatel v ní s fabulační a kompoziční bravurou vypráví příběh jediného dne, na jehož konci se tři lidské osudy spojí v jeden. Sám autor novelu charakterizuje jako „svižnou story o lidech, andělích a umírání“ či „knížku o nás všech, jejichž čas je dávno vyměřen, ale přesto se chováme, jako bychom tu měli být věčně“. (anotace vydavatele)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)