Stínadla se bouří (2009)

Jaroslav Foglar. Napínavé pátrání Rychlých šípů po záhadě hlavolamu pokračuje! Dramatizace a režie Petr Obdržálek. Hudba Jaromír Klempíř. Umělecká vedoucí divadla Ty-já-tr Radka Tesárková. Zvuk, střih a mastering Martin Kusák. Produkce Naďa Dvorská.

Osoby a obsazení: vypravěč (Ladislav Mrkvička), Mirek Dušín (Ondřej Česák), Jarka Metelka (Matěj Beneš), Jindra Hojer (Martin Holzknecht), Rychlonožka (Marek Gallo), Červenáček (Martin Hejný), Jirka Rymáň (Jan Řehořka), Losna (Jakub Heřmánek), Širokko (Marek Šmidrkal), děvče (Valerie Šámalová), Zetek (Jan Komínek), vontové (Jakub Plzák, Matěj Trojan, Vojta Koutek, Vlastimil Průša, Matěj Heinzl, Václav Kostečka).

Nahráno v březnu 2009 ve studiu ADK Prague. Vydal Supraphon 24. 4. 2009 (1 CD, SU 5930-2, 78:23).

Obsah: 1. Co se děje ve Stínadlech (18:01), 2. Za tajemným Hačiříkem (10:10), 3. Ve svatyni uctívačů ginga (31:59), 4. Hádka s Rezavými klíči (10:14), 5. Hon na ŠiroKka (7:56).su5930_2_xl

Pozn. 1: Účinkují členové divadla Ty-já-tr.

Pozn. 2: Nahrávka první části trilogie Jaroslava Foglara, nazvaná Záhada hlavolamu, vznikla před dvaceti lety a již v několika vydáních vyšla na CD. Titul vždy vzbudil velký rozruch a mnozí posluchači zatoužili poslechnout si další dramatizované příběhy Rychlých šípů. Pátrání po ježku v kleci tedy navazuje na tomto CD na předchozí příběh opět s partou Mirka Dušína, Jarka Metelky, Jindry Hojera, Červenáčka a Rychlonožky, statečně překračujících Rozdělovací třídu a nořících se do nebezpečí tajemných uliček Stínadel. Zde na ně číhá mnoho překvapení a objevů, díky kterým postupně přicházejí na stopu ztraceného hlavolamu. V napínavém pokračování jedné z nejpopulárnějších knih Jaroslava Foglara se objeví nejen postavy známé z předešlé Záhady hlavolamu, ale i postavy nové a neobvyklé. Je jím tajemný Široko, podivná parta z klubu Rezavých klíčů a řada příznivců hlavních hrdinů, i jejich nepřátel. Nebezpečné souboje s divokými Vonty o ztracený hlavolam nenechají v klidu žádného z příznivců dobrodružství bez ohledu na věk. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)