Hraničářův učeň 4 – Nositelé dubového listu (2018)

John Flanagan. Kompletní audiokniha. Čtvrtý díl úspěšné fantasy série Hraničářův učeň, která vypráví o výcviku a dobrodružství mladého Willa a jeho mistra Halta.

Čte Matouš Ruml.

Natočeno 2018. Vydal Bookmedia, Audiotéka, únor 2018 (MP3, celková délka 9 hodin 35 minut).

Pozn.: Will s Evanlyn mohou konečně prchnout ze Skandie. Evanlyn je ale unesena, zrovna když kontroluje nastražené pasti na zvířata. Will se jí tedy vydává hledat, ale jeden zesláblý chlapec má proti přesile temudžajských bojovníků jen mizivou naději na úspěch. Naštěstí ho vystopují Halt s Horácem a pomohou mu Evanlyn zachránit. Tímto ale vše nekončí. Vypadá to, že skupina temudžajských bojovníků je jen průzkumný oddíl a Halt si je jistý, že mají v plánu i s celou armádou brzy zaůtočit na Skandii. Čtyři Araluenci musejí tedy Skandijce varovat a zároveň vymyslet, jak jim pomoct při obraně před nebezpečným nepřítelem. Podaří se jim společně bok po boku nepřítele bojovat proti ničivému vpádu temudžajského vojska, které nezná slitování?

John Flanagan (1944)
Australský spisovatel nejprve pracoval jako reklamní textař a později redaktor na volné noze. Věnoval se také psaní scénářů pro televizní komedie. Vlastní fantastický svět, do kterého vstupují čtenáři po celém světě, původně vytvořil pro svého syna, kterého chtěl zábavným způsobem přivést ke čtení. Dnes patří k nejproduktivnějším australským prozaikům a mezi jeho velmi úspěšné počiny patří především fantasy série Hraničářův učeň.

Matouš Ruml (1985)
Herectví poprvé Matouše Rumla oslovilo už jako malého, v Dětském divadelním studiu. Na scéně začal vystupovat v dětských rolích, po boku uznávaných herců. Dnes patří mezi členy souboru Městského divadla v Mladé Boleslavi a hostuje v pražském Divadle Na prádle i ve Švandově divadle. Ztvárnil také několik televizních postav, například ve filmu Princezna a písař nebo v populárním seriálu Comeback. Za své hudebně dramatické umění získal Cenu Zuzany Navarové a Cenu Thálie pro mladého činoherce.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)