Klášterní madrigal (2017)

Vlastimil Vondruška. Historie jednoho panství. Historická humoreska oblíbeného autora zachycuje příběh „zapomenutého“ klášterního panství, jež má povýšit jednu ze svých vesnic na město.

Načetl Jan Hyhlík.

Vydala Knihovna a tiskárna pro nevidomé Karla Emanuela Macana v roce 2017 (1 CD mp3, MP5979, 10:44:57).

Pozn.: Kdesi pod horami u hranic Českého království se nachází Klášter s panstvím, Bohem i generální kapitulou v Selbru zapomenutým. Spravují ho líní řeholníci a obývají hříšní poddaní. Čas tu plyne klidně a bez ambicí, když do skriptoria Kláštera dorazí královská listina, podle níž se jedna z vesnic povyšuje na město. Nastane ovšem problém – která vesnice by to vlastně měla být? Poddaní začínají intrikovat, aby se této povinnosti vyhnuli. Ale to jim nebrání, aby dál nežili svým životem, jehož smyslem je především zábava v šenku a milostné schůzky pod ostřížím dohledem všímavých sousedek. A tehdy se do celé věci vloží královská kancelář a pod tlakem okolností i sami řeholníci.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)