Velcí Češi 1918 (2018)

Book coverJosef Landergott. Kompletní audiokniha.

Natočeno 2018. Vydal OneHotBook 29. 10. 2018 (1 CD MP3; katalogové č.: AK218; EAN: 859416948218X; v přípravě).

Pozn.: Jak dobře znáte osobnosti první republiky? S kým byl na nože Edvard Beneš? Jak platila dluhy Ema Destinnová? Kdo byl prvním překladatelem příběhů Karla Maye? Odpovědi jsou stejně překvapivé jako zjištění o zásluhách má antropologa Hrdličky na vzniku Československa nebo vyprávění o tom, jak se dostaly zážitky Eskymo Welzla k široké veřejnosti. Osudy prvorepublikových politiků, umělců a jiných význačných mužů i žen jsou představeny s citem pro detail a s nadhledem. Na pravou míru jsou odvážně uvedeny dobové poměry i charaktery některých dosud adorovaných hrdinů.

Josef Landergott (* 1951)

Studoval na FF UK obory historie, latina, řečtina a asyriologie. Do roku 1990 se živil jako provozní zaměstnanec poštovní přepravy na pražském hlavním nádraží, pak pracoval v médiích, mimo jiné jako redaktor a komentátor deníku Metropolitan, zástupce šéfredaktora a šéfredaktor Českého deníku, externí pracovník ČT v pořadu Nadoraz. Od roku 1999 do roku 2015 byl členem zahraniční redakce časopisu Týden. Píše a provozuje antickou webovou encyklopedii Kleio.cz.

Martin Zahálka (* 1958)

Po maturitě na střední průmyslové škole strojní pracoval dva roky jako promítač v kině, pak se přihlásil na DAMU, kterou absolvoval v roce 1984. První angažmá získal ve Státním divadle v Brně, odtud po půl roce odešel do Divadla J. K. Tyla v Plzni a od roku 1992 je členem souboru Divadla na Vinohradech. Objevil se v řadě filmů (např. V jiném stavu, Šejdrem, Operace Silver A, Obsluhoval jsem anglického krále, Anděl Páně) a seriálů (např. Ohnivý kuře, Ordinace v růžové zahradě, Hospoda, Četnické humoresky, Zdivočelá země). Dlouhodobě se věnuje dabingu, např. animované filmy Spláchnutej, Ratatouille či Robin Hood nebo role Dr. Marka Harlanda v seriálu Medicopter 117.

Jiří Hromada (* 1958)

Po studiu na DAMU získal stálé angažmá v pražském Divadle E. F. Buriana, kde působil od roku 1981 deset sezon. Poté se na divadelních prknech objevoval jen sporadicky (např. v Divadle Rokoko) a věnoval se dabingu a namlouvání komentářů k dokumentárním filmům a práci v rozhlase. Za své výkony za mikrofonem byl několikrát nominován v anketě Neviditelný herec a neunikl ani pozornosti poroty Ceny Františka Filipovského za dabing. Účinkoval ve velké řadě televizních inscenací a pořadů hrál v několika filmech (např. Copak je to za vojáka, Čekání na Patrika, Kluci z hor). Od roku 2001 působí jako herec na volné noze a v letech 2011–2017 byl prezidentem Herecké asociace. Známý je také díky svému veřejnému působení v gay a lesbickém hnutí.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)