Hotýlek (2018)

Book coverAlena Mornštajnová. Kompletní audiokniha.

Čte Jaromír Dulava.

Natočeno 2018. Vydal OneHotBook, podzim 2018 (1 CD MP3, katalogové č.: AK221; EAN: 8594169482217). V přípravě.

Pozn.: Některé věci jako by existovaly mimo čas. Zůstávají stejné navzdory dějinám, válkám, totalitním režimům i počasí. Hotel – vlastně spíš hodinový hotýlek –, který pan Leopold Mánes založil v dobách první republiky, nabízel párům potěšení a rozkoš i za protektorátu, a dál fungoval také poté, co ho znárodnili komunisté. V šedesátých letech přebírá vedení Václav, vnuk původního majitele, muž bez jasných názorů i charakteru, který obratně proplouvá komunistickým režimem a stále drží rodinný podnik pohromadě. To má však zničující vliv na vztahy v rodině i životy lidí, kteří se ocitnou v jeho blízkosti.

Alena Mornštajnová (* 1963)

Vystudovala angličtinu a češtinu na Filozofické fakultě Ostravské univerzity. V současné době pracuje jako lektorka anglického jazyka a překladatelka. Žije ve Valašském Meziříčí. Literárně debutovala románem Slepá mapa (Host, 2013), který se dostal do užší nominace na Cenu Česká kniha 2014. Její druhá kniha Hotýlek (Host, 2015) i její třetí román Hana (Host, 2017) se setkaly s pozitivními ohlasy jak u čtenářů, tak u kritiky.

Jaromír Dulava (* 1960)

Po studiu na brněnské konzervatoři působil v Divadle Husa na provázku a od roku 1990 je členem souboru pražského Činoherního klubu, kde hraje dodnes. V roce 2008 zde získal Cenu Alfréda Radoka za roli Předsedy v Kunderově Ptákovině (v inscenaci L. Smočka). Během své kariéry se objevil také v řadě filmů, např. Muži v říjiGrandhotel, Obsluhoval jsem anglického krále, Tmavomodrý svět, Padesátka nebo Hmyz, televizní diváci si ho pamatují z populárních seriálů jako Konec velkých prázdnin, Doktor Martin, Reportérka,Vraždy v kruhu, Sanitka 2 či  Neviditelní a z dabingu je dobře známý i jeho nezaměnitelný hlas.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)