Leonardo da Vinci (2018)

Na obrázku může být: textWalter Isaacson. Pokus o biografii nejslavnějšího renesančního umělce a vynálezce.

Čte Zbyšek Horák.

Natočeno 2018. Vydala Audiotéka 31. 10. 2018 (MP3, celková délka 20 hod. 15 min.).

Pozn.: Skutečný obraz největšího génia všech dob poskládaný z jeho tisícistránkových deníkových záznamů.

Zůstává nejkreativnějším géniem našich dějin. Jaká tajemství nám může odhalit? Autor životopisných bestsellerů Steva Jobse nebo Alberta Einsteina, ověnčených knižními cenami, oživuje v této nové biografii postavu největšího génia všech dob – Leonarda da Vinci.

Walteru Isaacsonovi se staly pro tuto knihu podkladem Leonardovy tisícistránkové ohromující deníkové záznamy a nejnovější poznatky o jeho životě a díle. Z nich splétá příběh, v němž propojuje uměleckou a vědeckou tvorbu tohoto slavného renesančního muže. Ukazuje nám, že Leonardova genialita vycházela z dovedností, které i my sami můžeme zlepšovat, jako je neukojitelná zvídavost, bedlivé pozorování a představivost tak hravá, že koketovala se sněním.

Jeho tvořivost vyplývala ze schopnosti propojit humanitní vědy s technikou. Jeho život by nám všem měl připomínat, jak je důležité vědomosti nejen přejímat, ale také se nad nimi kriticky zamyslet. A také že nám nesmí chybět představivost, abychom stejně jako nadaní podivíni a buřiči všech dob dokázali myslet jinak.

Walter Isaacson, profesor historie na Tulanově univerzitě, byl generálním ředitelem Aspenského institutu humanitních studií, ředitelem CNN a šéfredaktorem časopisu Time. Je autorem knih Inovátoři nebo Steve Jobs.Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a záběr zblízka

Da Vinciho jméno a dílo je i v dnešní době synonymem k inovaci a pokroku. Jeho životem a myšlenkami vás v naší audioknize provede Zbyšek Horák.

WALTER ISAACSON:
Americký novinář a spisovatel z New Orleans. Svou kariéru začal jako novinář londýnských Sunday Times. Časem se stal editorem časopisu Time a nakonec dokonce i ředitelem CNN. Je autorem několika biografií velikánů jako třeba Henryho Kissingera, Alberta Einsteina a Steva Jobse.

ZBYŠEK HORÁK:
Český moderátor a dabér. V současné době působí především v dabingu. Nově se věnuje taky načítání audioknih. Léta působil v Českém rozhlasu, České televizi i TV Nova. Z televizních obrazovek jej můžete znát například jako hlas Jeremyho Clarksona, jednoho ze tří moderátorů populární motoristické show Top Gear. Známé jsou i jeho čtené komentáře reportáží v pořadu Toulavá kamera.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)