Tři prasátka a vlk (2008)

Údaje o autorech a tvůrcích nezjištěny.

Osoby a obsazení: vypravěč (Boris Rösner), maminka (Jitka Molavcová), Čuník (Tomáš Juřička), Chrochtík (Vlastimil Zavřel), Kvik (Martina Hudečková) a vlk (Petr Štěpánek).

Vydal B.M.S. v roce 2008 v edici Dětský svět č. 3 (1 CD, MM0817-2).

Obsah: 1. Jde se do světa, 2. Střet s vlkem, 3. Stavění domečků, 4. Vlkův útok, 5. Vítězství nad vlkem, 6. Návrat domů.

Příběh nás zavede za třemi čuníky Čuníkem, Chrochtíkem a Kvikem, kteří se rozhodnou vyrazit do světa na zkušenou a postavit si vlastní domeček. Ještě před cestou je maminka varuje, aby vždy zůstala spolu pohromadě a dávala pozor hlavně na zlého vlka. Hned první den prasátka vlka potkají v lese, ale naštěstí ho od sebe odeženou šiškami. V tom uvidí hromadu slámy, kde se rozhodnou přenocovat. Ráno když se probudí se líný Kvik rozhodne udělat si domeček ze slámy a dál už nejít. Chrochtík s Čuníkem jdou tedy dál sami když narazí na dřevo a tvrdohlavý Chrochtík se rozhodne zůstat, protože dál už nemůže a postavit domek tady. Čuník nesouhlasí a jde tedy do světa dál sám, až narazí na potůček, kde uvidí cihly, ze kterých si postaví domek. Hladový vlk však objeví slaměný domek Kvika, zboří mu ho a chystá se ho sežrat. Kvik utíká, najde Chrochtíka, vlk je však pronásleduje a zboří domek i Chrochtíkovi. Polekaná prasátka utíkají až narazí na domek Čuníka, kde se všichni schovají. Vlk se na ně dobývá, bouchá a vyhrožuje, že je sežere a rozhodne se dostat do domku komínem. Prasátka nakonec vlka přelstí a vrátí se domů k mamince. V roli maminky se představí Jitka Molavcová, jako čuníci Tomáš Juřička, Vlastimil Zavřel a Martina Hudečková a v roli vlka Petr Štěpánek. Děti si opět během pohádky mohou s hlavními hrdiny zazpívat písničky. Ani v tomto díle nechybí čtyřstránkové omalovánky s tematickým motivem! (anotace vydavatele)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)