Hurvínek v pohádkovém lese (1979, 1981, 2006)

Augustin Kneifel. Hudba Milan Baginský. Studiový orchestr řídí Vlastimil Hanuš. Zvuk a mixáž Jiří Bartoš. Střih Ivan Mikota. Cover design Zdeněk Juřena, 1981. Cover photo Jan Vojáček, 1981. Odpovědná redaktorka obalu Jana Řehořová. Režie Jiří Šrámek.

Osoby a obsazení: Spejbl a Hurvínek (Miloš Kirschner), Mánička a Bábinka (Helena Štáchová), vlk, vrána, kukačka (Antonín Jedlička), babička Červené karkulky (Jarmila Májová), baba z Perníkové chaloupky (Eva Svobodová), Žeryk (Miroslav Černý), dále účinkují Eva Lorencová, Květa Špačková.

Nahráno 11. 9. 1979 v pražském studiu Lucerna. Vydal Supraphon v roce 1981 (1 LP, stereo 1118 2796 G). Reedice Supraphon v roce 2006 jako součást CD Hurvínek v pohádkovém lese, Z Hurvínkova kalendáře (1 CD, SU 5733-2, 45 min.).

Obsahuje (2006): Hurvínek v pohádkovém lese, Z Hurvínkova kalendáře – Apríl, Hurvínkova kraslice, Máj, půjdeme v háj.

Další titul z tvůrčího odkazu dlouholetého ředitele Divadla S+H Miloše Kirschnera nabízí pětačtyřicetiminutovou hříčku, v níž vyjde najevo jak to „doopravdy“ bylo s Červenou Karkulkou i Perníkovou chaloupkou, a navíc tři „listy“ z Hurvínkova kalendáře. Skvělé nadčasové scénáře plné laskavého, dětem srozumitelného humoru i mistrovskou interpretaci dřevěných „hrdinů“ ocení nejmladší posluchači dnes stejně, jako před více než třemi desítkami let jejich rodiče.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)