Kręciek i plankton (Motolice a plankton, 2007)

ObrázekBoris Vian. Zvuková verze divadelní inscenace. Čte Jan Peszek.

Natočeno 2007. Vydalo vydavatelství  Mała litera, Łódź – červen 2007 (3 CD, celkem 3:15 hod.).

Pozn.: Kręciek i plankton należy do pierwszych powieści (1947 r.) Borisa Vian – eksplodujących absurdem i czarnym humorem. Pełnych surrealistycznych scen, błyskotliwych gier słownych oraz zakręconych bohaterów. Będąc krótką acz esencjalną historią jedynej w swoim rodzaju pary: Majora i Niezgódki.
Pozn. 2: „Kreciek a Plankton“ exploduje absurditou a černým humorem.
Tato kniha je plná surrealistických scén, vtipných slovních hříček a bláznivých přihod.  Stručný ale mnostranný příběh jedinečného páru: Majora a Niezgódki. Tuto prózu Borise Viana bychom mohli bez nadsázky nazvat mejdanovou. Jediným tématem knihy jsou nesčetné mejdany a takzvané surprise-party, které organizoval Vian a jeho přátelé v době následující krátce po osvobození Paříže. Hlavním hrdinou a tahounem mejdanů je Vianův kamarád z dětství Jacques Loustalot zvaný Major. Majorovy překvapivé akce a happeningy byly magnetem na holky, kvůli nimž se nakonec všechny mejdany konaly. Jeho nejzářnějším číslem bylo vyjmutí a polknutí skleněného oka, které bylo pozůstatkem Majorova úrazu z mládí. V neposlední řadě se čtenář dozví i zaručený plán, jak postupovat při balení holek a odrovnávání vyskytnuvších se soků v lásce.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)