Pocta Vladimíru Menšíkovi – Portrét herce (2004)

ObrázekVýběr nahrávek s Vladimírem Menšíkem.

Účinkují Vladimír Menšík, Josef Abrhám, Stella Zázvorková, Jiří Sovák, Jaroslav Moučka, Vlastimil Brodský, Miroslav Horníček, Iva Janžurová a další.

Vydal Popron 17. 5.  2004 (69:39 min. ).

Pozn.: Album obsahuje dosud nevydané nahrávky. Album s téměř 70 minutami nezaměnitelných vystoupení a nejslavnějších rolí Vladimíra Menšíka, ve kterých se představuje jako výjimečný komediální herec, ale i mistr dramatických rolí. Je to první album, které vystihuje široký záběr jeho umění a současně přináší retrospektivní vzpomínání jeho nejbližších kolegů a přátel. Zejména povídka Alkohol, která dosud nikdy nevyšla na žádném nosiči, je v bezprostřední interpretaci Josefa Abrháma skutečnou perlou tohoto alba.

Obsah: Nespoutaný živel (vzpomínky herců a režisérů z cyklu Předčasná úmrtí) – Lev je v ulicích (postava Hanka Martina z televizního zpracování slavného románu) – Jedničky má papoušek (postava nosorožce z televizního zpracování moderní pohádky) – Markéta Lazarová (postava mnicha Bernarda z legendárního zpracování filmového eposu) – Scapinova šibalství (postava Scapina z televizního zpracování klasické veselohry)  -  Alkohol (z povídky V.Menšíka vybral a čte Josef Abrhám).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)