Zvuková pohlednice ABC 2 (1979)

Ukázka počítačového zpěvu a Pohádka o Honzovi. Napsal Ivan Mládek. Sólo pro Ivana Mládka a počítač připravili Ivan Mládek a Rudolf Baudis.

Pohádku o Honzovi napsal a vypráví Ivan Mládek. Účinkuje Banjo Band Ivana Mládka. Chechtá se Ivo Pešák.

Natočeno 1979. Vydalo ABC a Československá státní pojištovna 21. 5. 1979 (1 SP, čsp. ABC, roč. 23, 18/1979).

Pozn.:  Mezi přílohy ABC se v minulosti mj. dostaly i gramofonové desky. Jejich obsahem je mluvené slovo provázené zvuky přírody či naprostými technickými novotami, jakými je např. řeč či zpěv „kybernetických strojů“ 70. a 80.let 20.století. Gramodesky byly vydávány ve spolupráci s hudebním vydavatelstvím Panton, který ovšem nechával gramodesky lisovat v Sovětském Svazu v závodu gramofonové firmy MELODIJA. Zajímavostí je článek, který vyšel v ABC zároveň s 3. vydanou gramodeskou (8. 4. 1983) – uvádí se v něm, že na této desce „se poprvé objevuje jméno jejího výrobce – sovětské gramofonové firmy Melodija“. Nutno to chápat doslova – „poprvé se na desce objevuje vylisované i jméno výrobce“ – jinak platí, že i předchozí dvě gramodesky byly lisovány tamtéž, čehož důkazem jsou číselné a písmenné kódy sérií uváděné v azbuce na všech třech gramodeskách.

Tentokrát ryze apolitické uvedení gramodesky. Snad jen, že se jedná o dárek České státní spořitelny všem čtenářům u příležitosti Mezinárodního roku dítěte. Pohádka je opět s ponaučením, tentokrát na téma „spoření“.
Součástí ABC je i návod a jednoduchá vystřihovánka na téma „vyrob si gramofon z kusu papíru a špendlíku“. (…) Písně Ivana Mládka zpívá kromě Ivana Mládka taktéž počítač. Balabolka s hlasem Eliška je proti němu paní profesorka jazyka českého.
(komentář 9522)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)