Řecké báje a pověsti (2001, 2009)

Eduard Petiška. Scénář a režie Tomáš Vondrovic. Hudba Jiří Pazour. Na syntezátor hraje Jiří Pazour.

Vyprávějí František Němec, Tatjana Medvecká a Petr Pelzer.

su5913_2_bajeNahráno ve studiu Supraphonu v Praze-Radlicích v červnu 2001. Nakladatel: Supraphon, 2001 (1 CD, 73:32 min.). Rozšířená reedice 20. 2. 2009 (3 CD, Su 5913-2).

Obsah titulu (2001): Faethon -Midas – Orfeus – Potopa [Petiška] – Prolog – Prometheus – Založení Théb.

Obsah titulu (2009): CD 1.: Prolog, Prometheus, Potopa, Faethon, Orfeus, Midas, Založení Théb.

CD 2.: Prolog, Tantalos, Pelops, O zlatém rounu, Iásón a Médea, Epilog.

CD 3.: Hérakles: Řecké nebe, Héraklovo mládí, Théby, Nemejský lev, Hydra lernská, Augiášův chlév a další z dvanácti prací, Zlatá jablka Hesperidek, Poslední úkol – Kerberos, Héraklova cesta do podsvětí, Krev Kentaura Nessa a Héraklova nesmrtelnost.

Pozn.: Třídílné album nabízí téměř celou řeckou mytologii (kromě Illiady a Odyssey) tak, jak ji známe z převyprávění Eduarda Petišky (Staré řecké báje a pověsti) určeného především mladým čtenářům. Kniha vyšla už v mnoha vydáních, což inspirovalo Supraphon k vytvoření její zvukové podoby. Interpretace byla svěřena předním osobnostem činohry ND, hudbu složil a nahrál Jiří Pazour a režie se ujal milovník a znalec mytologie režisér Tomáš Vondrovic, autor scénáře a doprovodného Slovníku antických jmen a výrazů. (anotace k vydání z roku 2009)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)