Smolíček Pacholíček (2009)

Božena Němcová. Dramatizované rozprávky Boženy Němcovej. Dramatizace Lenka Tomešová. Autorka hudby Zuzana Mojžišová. Dramaturgie Elena Matulayová. Hraje Hudobná skupina Zuzana Mojžišová a jej družina. Zvuková režie Ing. Peter Daniška. Výtvarný návrh Miroslav Regitko, 2009. Režie Oľga Janíková.

Osoby a obsazení: rozprávač (Ján Gallovič, 1-3), Smolíček Pacholíček (Paľko Náther, 1), jeleň (René Jankovič, 1), jaskynka Vlasatica vBibiana Ondrejková, 1), jaskynka Strapatica (Michaela Čobejová, 1), jaskynky (Lucia Blažková, Veronika Paulovičová, Zdenka Parobková, 1), lesná myš (Zuzana Kapráliková, 1), Boženka (Petra Bošanská, 2), starček (Dušan Kaprálik, 2), Janinka (Dominika Žiaranová, 2), krstná mama (Viera Strnisková, 2).

Obsah: 1. Smolíček Pacholíček (12:41), 2. Zlaté hviezdičky (12:41), 3. O Boušinskom zázraku (7:00).

Vydalo vydavatelství A.L.I. v roce 2009 v edici Z rozprávky do rozprávky 48 (1 CD). Smolicek Pacholicek (2009)

Pozn.: Za horami, za dolami rástli tiež deti ako vy. Nezbedné, roztopašné, ale i dobré. Keď sa započúvate do týchto príbehov, dozviete sa, ako sa môže vypomstiť neposlušnosť – Smolííček Pacholíček by o tom vedel rozprávať…

Ale dozviete sa i to, koľko darov môžete dostať, keď druhým pomôžete, ako to bolo v prípade dievčinky Boženky. (anotace vydavatele)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)