Tri nevesty a iné rozprávky (Tři nevěsty a jiné pohádky, 2000)

Ľuba Vančíková. Na motivy bulharské, mongolské a vietnamské lidové pohádky. Dramaturgie Elena Matulayová. Režie Ľuba Vančíková.

Osoby a obsazení: Mária (Petra Kolevská, 1), kráľ (Dušan Szabó, 1), radca (František Kovár, 1), Galinka (Kristína Turjanová, 1), Vasil (Václav Púčik, 1), svat (Karol Čálik, 1), svatka (Libuša Trutzová, 1), matka (Oľga Šalagová, 1), Begiz (Anka Kornayová-Warchalová, 2), chán (Štefan Bučko, 2), starec (František Kovár, 2), hodnostár (Karol Čálik, 2), posol (Henrich Šiška, 2), Tam (Natália Blahová, 3), Binh (Vladimír Kobielsky, 3), macocha (Libuša Trutzová, 3), Cam (Lucia Gažiová, 3), vdova (Oľga Šalagová, 3), ryžový vládca (Bronislav Križan, 3), posol (Henrich Šiška, 3).

Vydal A.L.I. Bratislava jako přílohu časopisu Macko Pusík 8/2000 (1 CD). Reedice A.L.I. Bratislava v roce 2000 v edici Z rozprávky do rozprávky č. 11 (1 CD, SPA 0011-2, 55:46).

Obsah: 1. Lenivá nevesta (14:14), 2. Múdra nevesta (19:21), 3. Verná nevesta (21:55).Tri nevesty (2000)

Obsah: Príbehy o nevestách z rôznych kútov sveta inšpirované bulharskou, mongolskou a vietnamskou ľudovou rozprávkou. Žil raz v ďalekej krajine mocný kráľ, ktorý sa rozhodol, že už je čas oženiť sa. Ale za koho? Hútal a hútal, ale za vcelý svet si nevedel prdsatviť, aká by mala byť jeho žena. Tak vydal prísny príkaz, aby sa sama ohlásila tá, ktorá si myslí, že je pre neho najlepšia a ktorá je ochotná a schopná splniť akékoľvek kráľove želania, inak príde o hlavu. No ale kto by sa už sám prihlásil na istú smrť? Veru nikto. A tak smutnému kráľovi dohovárala múdra radcova dcéra a pomocou rozprávok ho učila, o čom je skutočná láska a že sa nedá ani rozkázať, ani zakázať. Započúvajte sa spolu s kráľom do troch príbehov o troch nevestách. (anotace vydavatele)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)