Jeleň zlatoparohý (Jelen zlaté parohy, 2009)

Pavol Dobšinský. Dramatizovaná pohádka. Dramatizace Ľuba Vančíková. Autor hudby Rastislav Dubovský. Dramaturgie Elena Matulayová. Zvuková režie Ing. Peter Daniška. Výtvarný návrh Miroslav Regitko, 2009. Režie Ľuba Vančíková.

Osoby a obsazení: rozprávačka (Lenka Košická), Blahoslav (Vladimír Kobielsky), Jelena (Klaudia Kolembusová), Ružena (Zuzana Kapráliková), Božena (Zuzana Šebová), kráľ (Vladimír Bartoň), kuchár (Dušan Lenci), Mišo (Dano Fišer), kuchtík (Ondrej Kaprálik).

Vydalo vydavatelství A.L.I. v roku 2009 v edícii Z rozprávky do rozprávky 46 (1 CD, 46SPA0046-2, 61:41).

Obsah: 1. V zakliatom zámku, 2. V krajine Láska.Jelen zlatoparohy (2009)

Pozn.: Započúvajte sa do krásneho príbehu o mladom Blahoslavovi, ktorému cestu skrížil jeleň. Nebol to len taký obyčajný jeleň, mal zlaté parohy a možno ani nebol zvieraťom…

Blahoslav sa jedného dňa zatúlal so svojím verným koníkom do neznámeho lesa. Uprostred neho stál starý zámok – teda skôr niečo, čo zámok pripomínalo – akési ruiny. No keďže už bola noc a Blahoslav bol unavený, rozhodol sa v zámku prenocovať.  Už určiet tušíte, čo asi nasledovalo. Alebo nie? Ja už ale nič viac neprezradím. Snáď len toľko, že sa v tomto príbehu stretnete so zlatoparohým jeleňom, ktorý nie je jeleňom, s ružou, kotá nie je ružou a s vtáčaťom, ktoré nie je vtáčaťom. A bude sa aj strašiť!

V druhej časti rozprávky príbeh pokračuje. Odohráva sa už ale na inom mieste a ak bol doteraz dobrodružný a napínavý, zmení s na romantický. Veď láska je tou najčastešou príčinoiu, prečo sa vôbec príbehy rozprávajú. (anotace vydavatele)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)