Kocúr v čižmách (Kocour v botách, 2000, 2011)

Pavol Dobšinský, Dušan Brindza. Dramatizované pohádky. Úprava a dramatizace Dušan Brindza. Dramaturgie Elena Matulayová. Hudba Radovan Tomeš (1), Mikuláš Škuta (2-4). Zvuková režie Ing. Alexander Soldán. Výtvarný návrh Marek Ormandík, 2002. Režie Dušan Brindza.

Osoby a obsazení: rozprávač (Vladimír Bartoň, 1), kocúr (Róbert Roth, 1), černokňažník (Dušan Lenci, 1), Janko (Roman Pomajbo, 1), kráľ (Radovan Tomeš, 1), zajac (Václav Púčik, 1), bažant (Tomáš Palonder, 1), Ježko-rozprávač (Štefan Bučko, 2), pampúch (Martin Kaprálik, 2), starček (Dušan Kaprálik, 2), starenka (Eva Rysová, 2), líška (Kristína Turjanová, 2), vlk (Václav Púčik, 2), medveď (Jozef Šimonovič, 2), rozprávač (Anton Vaculík, 3), sedliak (Dušan Kaprálik, 3), vietor (Jozef Šimonovič, 3), sused (Ivan Vojtek, 3), rozprávač (Anton Vaculík, 4), mechúrik (Ivan Vojtek, 4), myška (Kristína Turjanová, 4), žabka (Zuzana Šebová, 4), zajac (Radovan Hudec, 4), líška (Kristína Turjanová, 4), vlk (Václav Púčik, 4), medveď (Jozef Šimonovič, 4).

Vydal A.L.I. Bratislava jako přílohu časopisu Macko Pusík 1/2000 (1 CD). Reedice A.L.I. Bratislava v roce 2011 v edici Z rozprávky do rozprávky č. 4 (1 CD, SPA 0004-2, 57:23).

Obsah: 1. Kocúr v čižmách (22:05), 2. O pampúšikovi (12:04), 3. Kapsa, potras sa! (12:44), 4. Mechúrik-Koščúrik (10:14).Kocur v cizmach (2002)

Pozn.: Kde bolo tam bolo, boli raz traja bratia, ktorí si po otcovej smrti rozdelili dedičstvo. Ako to už v rozprávkach a občas i v živote býva, najmladší obišiel najhoršie – zdedil kocúra. Všetko zlé však môže byť dobré, najmä ak takýto zdedený kocúr má rozumu za troch. A to veru tento kocúr mal. Preto poprosil svojho pána, aby mu dal ušiť čižmy a poriadny klobúk – a poďho do sveta! Nuž a ako sa mu v tom svete vodilo? Nechajte sa prekvapiť!

Ja som pampúch pampúšik, po múčnici metený, po truhlici škrabaný, na pekáči smažený! Utiekol som dedkovi, utiekol som babičke, utiekol som zajacovi,  utiekol som vlkovi, utiekol som medveďovi, a tebe líštička tiež ľahko utečiem! Čo myslíte, milé deti? Utiekol?

Bola raz jedna kapsa. Keď sa jej povedalo potras sa, nuž sa potriasla! A padali z nej veru veci nevídané, zázračné a nezvyčajné. Neveríte? Uveríte! Len počúvajte…

Ak máte radi rozprávky o zvieratkách, rozprávka o Mechúrikovi – Koščúrikovi vás iste poteší. Stretnete sa v nej s myškou, žabkou, zajacom, líškou, vlkom i medveďom. (anotace vydavatele)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)