Trpaslíci z Hawkinsonovho ostrova (Trpaslíci z Hawkinsonova ostrova, 2002)

Lenka Tomešová. Na motivy eskymáckých pohádek. Dramaturgie Elena Matulayová. Hudba Pavol Kvassay. Zvuková režie Ing. Andrej Sloboda. Výtvarný návrh Miroslav Regitko, 2002. Režie Oľga Janíková.

Osoby a obsazení: Ukvuna (Michaela Čobejová, 1, 2), Karsuk (Štefan Kožka, 1), Tu-kik-tok (Ladislav Konrád, 1), Tajutegin (Peter Sklár, 1), Ulvurgi (Ivo Gogál, 1), Pik-tik (Dušan Kaprálik, 1), Niviarsang (Kristína Turjanová, 2), Pynajtok (Peter Marcin, 2), Najatok (Ivan Šándor, 2), trpaslík (Juraj Hrčka, 2), Kamysnapyn (Ján Mistrík, 2).

Vydalo vydavatelství A.L.I. Bratislava v roku 2002 v edici Z rozprávy do rozprávky 30 (1 CD).

Obsah: 1. Rozprávka o drevenej miske (29:33), 2. Trpaslíci z Hawkinsonovho ostrova (13:03), 3. Päť sestier a Kamysnapyn (6:55).Trpaslici (2002)

Pozn.: Stretli ste už niekedy trpaslíkov? Viete, ako vyzerajú? Viete si predstaviť, čo vyvádzajú? Nie??? Nuž polárni trpaslíci, hoci sú maličkí ako dlaň a aj obyčajný losos je pre nich obrovská veľryba, dokážu uniesť aj tie najťažšie veci! Iba s tým, čoho sa dotkla ľudská ruka, nedokážu pohnúť.

Započúvajte sa do eskimáckych rozprávočiek a všetko sa o trpaslíkoch dozviete. I to, že ich tance a spevy prinášajú dobrým ľuďom s čistým a šľachetným srdcom nekonečné šťastie do konca života.

A aj keď tieto rozprávky pochádzajú z krajiny večného snehu a ľadu, nemusíte sa obávať, že by vám pri nich mrzli nosy. Eskimáci si ich rozprávali vo svojich stanoch, aby sa pri nich a pri ohni trochu ohriali a oddýchli si. (anotace vydavatele)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)