Herecký portrét Zdeňka Štěpánka (1970)

Vybrali a sestavili dr. J. Träger a ing. Josef Cincibus. Zvuk a střih Miroslav Prokeš. Cover Jiří Pavlín, 1970. Sleeve-note dr. J. Träger, 1970. Realizace desky Josef Cincibus.

Účinkují Zdeněk Štěpánek, Vlasta Fabiánová, Jiří Dohnal, Stanislav Neumann, Radovan Lukavský, Alena Jančaříková, Miroslav Doležal, Vítězslav Vejražka, Saša Rašilov, Otomar Krejča, Čestmír Řanda, Klára Jerneková.

Snímky Supraphonu byly nahrány v pražském Divadle hudby (1) a ve studiu Lucerna (ostatní). Vydal Supraphon v roce 1970 (1 LP, mono 0 18 0863).

Obsah: 1. Zdeněk Štěpánek – Hercovo vyznání.Herecky portret (1970)

2. Edmond Rostand – Cyrano z Bergeracu. Hra o 5 dějstvích. Přeložil Jaroslav Vrchlický. Balkónová scéna z 3. dějství. Osoby a obsazení: Cyrano (Zdeněk Štěpánek), Roxana (Vlasta Fabiánová).

3. William Shakespeare – Král Lear. Hra o 5 dějstvích. Přeložil Erik A. Saudek. Scéna z 3. dějství.
Osoby a obsazení: král Lear (Zdeněk Štěpánek, kent (Jiří Dohnal), šašek (Stanislav Neumann), Edgar (Radovan Lukavský).

4. Karel Čapek – Bílá nemoc. Drama o 3 dějstvích. Scéna z 3. dějství. Osoby a obsazení: maršál (Zdeněk Štěpánek), jeho dera (Alena Jančaříková), mladý Krüg (Miroslav Doležal).

5. Alexander Nikolajevič Ostrovskij – Výnosné místo. Hra o 5. dějstvích. Přeložil Ladislav Fikar. Scéna z 1. dějství. Osoby a obsazení: Aristarch Vladimírovič Višněvskij (Zdeněk Štěpánek), Anna Pavlovna (Vlasta Fabiánová), Vasilij Nikolajevič Žadov (Vítězslav Vejražka), Akim Akimič Jusov (Saša Rašilov).

6. William Shakespeare – Othello. Tragédie o 5 dějstvích. Přeložil Josef Václav Sládek. Scéna ze závěru hry. Osoby a obsazení: Othello (Zdeněk Štěpánek).

7. William Shakespeare – Benátský kupec. Komedie o 5 dějstvích. Přeložil Erik A. Saudek. Dějství 1., 3. obraz. Osoby a obsazení: Shylock (Zdeněk Štěpánek), Antonio (Otomar Krejča), Bassanio (Jiří Dohnal).

8. Maxim Gorkij – Jegor Bulyčov. Drama o 3 dějstvích. Přeložil Bohumil Mathesius. Scéna s trubačem. Osoby a obsazení: Bulyčov (Zdeněk Štěpánek), trubač (Čestnír Řanda), Šura (Klára Jerneková).

9. Friedrich Dürrenmatt – Novokřtěnci. Komedie o 20 obrazech. Přeložil Bohumil Černík. Obraz 2. Osoby a obsazení: biskup (Zdeněk Štěpánek), Knipperdollinck (Karel Höger), Gusbeck, biskupův sekretář (Martin Štěpánek).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,zda-li nemáte tušení,kde by se dala sehnat LP Cyrana z Bergeracu se Z.Štěpánkem,nemohu ji nikde sehnat.S díky Hirschová

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)