Štěpánka: Pohádky – písničky – říkánky (1969)

Redakce a spojovací text Anna Jurásková, Stanislav Kinzl. Texty písní a verše Miloš Volf, Stanislav Kinzl, Milan Nápravník. Hudba František Živný, Zdeněk M. Procházka. Zvuk Hugo Markes, Tomáš Bartoš, Ladislav Kuss. Režie Milan Šolc. Obálka Vladimír Benetka.
Účinkují Štěpánka Haničincová, Drahomíra Fialková, Eva Klepáčová, Vladimír Hrubý, Ladislav Trojan.

Vydala Gramofonová technika Praha v roce 1969 (1 LP; GA 101).

Obsah: Strana 1 (24’50“) – O Budulínkovi (česká pohádka) – Pohádka o prasátku (Eduard Bass) – Princezna na hrášku (Hans Christian Andersen) – Strana 2 (26’15″) – Vařila myšička kasičku (Ljuba Štíplová) – Neposlušné kůzlátko (Octav Pancu Iasi) – O holčičce, která si chtěla hrát s hvězdami (anglická pohádka).

Pozn.: Dobrý den, děti…
takhle vás vždycky zdravím v televizi. Vy se na mě díváte, a možná, že mi i odpovíte: „Dobrý den, Štěpánko!“ Vidíte mě, ale já vás nevidím a vůbec nevím, jak vypadáte. Jenom si vás představuji a říkám si: „Má Andulka světlé vlasy a Slávek oči modré nebo zelené? A Olda co ten má asi v kapsách? Určitě barevné sklíčko, kudličku, provázek a třeba i duhovou skleněnku!“
Dnes jste na tom právě tak, jako já v televizi. Nevidíte mě, ale mohu vám vyprávět pohádky a zavolat si své přátele, aby si s vámi chvilku popovídali. Kouzelná klubíčka nebo Rozmarýnka, čertíka Bertíka, našeho malého cestovatele Péťu Světošlápka nebo panenku Skleněnku a zvonka Martina, který všecko ví, všecko zná a všecko mi vycinká!
Tentokrát si musíte mé kamarády taky jen představovat. Snad má Rozmarýnek červenou čepičku, Světošlápek žlutou a Skleněnka je celá z bleděmodrých korálků. Může však být i z bílých nebo z růžových, kdo ví… Možná tedy, že pro Vaška má Rozmarýnek modrý kabátek, pro Helenku zelený a pro Honzíka dokonce fialový! To však vůbec nevadí! Hlavně, že si rozumíme a přejeme jeden druhému jen to dobré! A já vám teď přeji pěknou chvilku s pohádkami! Vaše Štěpánka
(sleeve-note)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)