Jako zázrakem (1972, 2020)

Jacques Prévert. Z francouzských originálů vybral a přeložil Adolf Kroupa. Použito též překladů F. Hrubína, G. Francla, F. Bárty, J. Konůpka a H. Kroupové. Realizace desky Josef  Cincibus.

Recituje Rudolf Hrušínský (1), čte Vladimír Brabec (2).

Natočeno 12. 5. 1972 (studio Lucerna). Vydal Československý spisovatel a Supraphon v roce 1972 jako SP přílohu stejnojmenné knihy v edici Klub přátel poezie, 12. roč., 3. sv., základní řada (1 SP, 0 39 9809, 45 ot./min.). Reedice Supraphonline, leden 2020 (MP3).

Obsah: 1. strana (Jako zázrakem) – 1. Pro tebe, má lásko, 2. Ulice de Seine, 3. Jak dělat podobiznu ptáka; 2. strana – 4. Ze vzpomínek na dětství.

Pozn.: Výbor z díla soudobého francouzského básníka opěvujícího všechny zázraky života. Pořadatel výboru se pokouší o syntetický pohled na Prévertovu poezii plnou vzácné smyslnosti, lidovou a revoluční, která razí nové cesty i po formální stránce. Ústředním motivem je láska se všemi podobami a obrana člověka před krutostí a lhostejností.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)