Ferda, Beruška a Pytlík (1992, 2018)

Ondřej Sekora. Dramatizace Tomáš Vondrovic. Hudba Vadim Petrov.  Zvuková koláž Jiří Bartoš. Zvuk, střih a mixáž Jiří Bartoš. Produkce Jarmila Hanzlíková. Režie Tomáš Vondrovic. Mastering Ivan Mikota.

Osoby a obsazení: vypravěči (Ilona Svobodová, Jiří Lábus, Pavel Trávníček), Ferda mravenec (Marcel Vašinka), brouk Pytlík (Karel Augusta). Dále účinkují Naďa Konvalinková, Stanislav Fišer, Mirko Musil, Ladislav Trojan.

Natočeno 1992 (studio Lucerna). Vydal Bonton Music 1992 (1 MC). Reedice Supraphonline 20. 4. 2018 (MP3, SU 6469-2). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Plejáda populárních českých herců účinkuje ve dvou příbězích podle knížek Ondřeje Sekory o Ferdovi Mravencovi a jeho přátelích

Ilona Svobodová, Jiří Lábus, Naďa Konvalinková, Pavel Trávníček, Ladislav Trojan a řada dalších se představují v dramatizacích oblíbených knih pro malé i velké posluchače. V prvním dobrodružství nazvaném „Ferda, Beruška a Pytlík“ se Ferda seznámí s Beruškou a Broukem Pytlíkem. Znepřátelí si pana Hlemýždě, pak se ocitne ve vězení a je odsouzen k pětadvaceti ranám na zadeček. V poslední chvíli jej přátelé zachrání a umožní mu odletět na vzducholodi vyrobené mistrem pavoučkem Poutníčkem. V příběhu „Ferda sporty všeho druhu“ si Ferda a Pytlík uspořádají sportovní hry a věnují se trénování reprezentantů domácího mraveniště. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)