Ježíš (2000?)

Příběh Ježíše Krista podle Lukášova evangelia. Režie Iva Valentová.

Osoby a obsazení: vypravěč (Pavel Soukup), Ježíš (Jan Šťastný). Dále účinkují Ladislav Beneš, Jana Drbohlavová, Jana Hermachová, Lukáš Hlavica, Jiří Holý, Michal Jagelka, Jiří Klem, Petr Křiváček, Marcela Kyselová, Stanislav Lehký, Václav Mareš, Zdeněk Maryška, Antonín Molčík, Marcela Peňázová, Karel Richter, Karel Urbánek, Vladimír Valenta, Jan Vlasák a Viola Zinková.

Natočeno 2000 (?). Vydalo nakladatelství Nový život v roce 2000 (?) (1 MC/CD).

Pozn.: Nezdálo se, že by měl nějaké mimořádné předpoklady. Pocházel ze zastrčeného městečka v malé zemi okupované nepřátelskými vojsky. Nedostalo se mu univerzitního vzdělání, nikdy nenapsal žádnou knihu, nestýkal se s bohatými a mocnými tehdejší doby, ani neměl žádnou armádu. A kromě krátké doby po svém narození, kdy pobýval jako uprchlík v Egyptě, nikdy nebyl dál než sto kilometrů od místa, kde se narodil. Ale ještě dnes, dva tisíce let po jeho smrti, se k němu hlásí každý třetí člověk na této planetě.
Poznejte člověka, který změnil běh dějin.

Autorem tohoto příběhu je lékař jménem Lukáš, který žil ve stejné době jako Ježíš. Lukáš na základě očitých svědectví pečlivě prostudoval Ježíšův život a vše utřídil a zaznamenal. Jeho vyprávění nyní uslyšíte i vy, abyste si mohli udělat představu o tom, jaké to asi bylo slyšet Ježíše mluvit a vidět, co dělal. Budeme vám vyprávět o jeho zázračném narození. Uslyšíte Ježíšovo učení o Božím království. Lidé na ně reagovali různě – někteří je přijímali s nadšením, jiní se uráželi, ale lhostejný nezůstal nikdo. Dozvíte se o zázracích, ve kterých se projevila Ježíšova moc nad přírodou i nad nečistými duchy. Uslyšíte také, jak Ježíš uzdravil mnoho nemocných a různě postižených lidí a jak přinášel do lidských životů naději a pokoj. A nakonec vás jistě upoutají dramatické okolnosti jeho zatčení, smrti a zmrtvýchvstání. Milióny lidí v minulosti i dnes se rozhodly Ježíše následovat a mohly vydat svědectví o tom, jak Ježíš proměnil jejich životy. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)