Pohádky z jiných světů (2008)

Petr Jarchovský,  MVDr. David Modrý, CSc., Jiří Dědeček a Karel Jaromír Erben:
Pohádky z jiných světů (2008)
Unikátní sbírka afrických, čečenských, guatemalských a českých pohádek
Proč se nemají jíst maminky? A proč lezou opice po stromech?
Pokud máte rádi pohádky, dovíte se vše a daleko více v unikátní sbírce afrických, čečenských, guatemalských a českých pohádek doplněnné o exkluzivní CD!
A navíc pomůžete dobré věci!
Režie Hana Kofránková.
Účinkují Dana Syslová, Milena Steimasslová, Věra Slunéčková, Ljuba Krbová, Lenka Krobotová, Josef Somr, Jan Potměšil,
Vladimír Javorský, Ivan Trojan, Bořivoj Navrátil, Aleš Procházka, Martin Zahálka a Jan Vlasák
Vydala Medela ve spolupráci s vydavatelstvím Galén v roce 2008 (kniha +cd).
Obsah: 1. Úvod. – 2. Zajíc a hyjena. – 3. Želva a opice – 4. Slon a zajíc. – 5. Lev a zajíc. – 6. Návrat štěstí. – 7. Svatba s mrtvou nevěstou. – 8. Most moudrosti. – 9. První pohádka ze země andělských kolibříků. 10. Druhá pohádka ze země andělských kolibříků. – 11. Hrnečku, vař! – 12. Rozum a štěstí.
Pozn.: Kniha Pohádky z jiných světů obsahuje 5-10 pohádek z každé oblasti, v níž se nacházejí projekty podporované charitativním Projektem Medela moderátorky Lejly
Abbasové. Sesbírali je koordinátoři podporovaných projektů přímo v daných místech, a proto jsou zcela jedinečné. Guatemalské, keňské a čečenské pohádky
upravili do literární podoby scénárista Petr Jarchovský, MVDr. David Modrý, CSc. a písničkář Jiří Dědeček. Příběhy z České republiky zůstaly v původním
znění. Ke knize je zároveň přidáno CD s pohádkami přepracovanými do rozhlasové podoby. Režisérkou rozhlasových pohádek je šéfrežisérka Českého rozhlasu
Hana Kofránková a své hlasy propůjčili známí čeští herci (Dana Syslová, Milena Steimasslová, Věra Slunéčková, Ljuba Krbová, Lenka Krobotová, Josef Somr,
Jan Potměšil, Vladimír Javorský, Ivan Trojan, Bořivoj Navrátil, Aleš Procházka, Martin Zahálka a Jan Vlasák).
Pohádky ilustrovali přední čeští výtvarníci Tomáš Císařovský, Jiří Votruba, Pavel Růt a Milada Gabrielová, a jejich vydání se ujalo nakladatelství Galén.
Nutno ještě podotknout, že drtivá většina zúčastněných se svého úkolu zhostila bez nároku na honorář!

Petr Jarchovský,  MVDr. David Modrý, CSc., Jiří Dědeček a Karel Jaromír Erben. Unikátní sbírka afrických, čečenských, guatemalských a českých pohádek.  Režie Hana Kofránková.

Účinkují Dana Syslová, Milena Steimasslová, Věra Slunéčková, Ljuba Krbová, Lenka Krobotová, Josef Somr, Jan Potměšil, Vladimír Javorský, Ivan Trojan, Bořivoj Navrátil, Aleš Procházka, Martin Zahálka a Jan Vlasák.

Vydala Medela ve spolupráci s vydavatelstvím Galén v roce 2008 (kniha +CD).

Obsah: 1. Úvod. – 2. Zajíc a hyena. – 3. Želva a opice – 4. Slon a zajíc. – 5. Lev a zajíc. – 6. Návrat štěstí. – 7. Svatba s mrtvou nevěstou. – 8. Most moudrosti. – 9. První pohádka ze země andělských kolibříků. 10. Druhá pohádka ze země andělských kolibříků. – 11. Hrnečku, vař! – 12. Rozum a štěstí.

Pozn.: Proč se nemají jíst maminky? A proč lezou opice po stromech? Pokud máte rádi pohádky, dovíte se vše a daleko více v unikátní sbírce afrických, čečenských, guatemalských a českých pohádek doplněnné o exkluzivní CD!

A navíc pomůžete dobré věci!

Kniha Pohádky z jiných světů obsahuje 5-10 pohádek z každé oblasti, v níž se nacházejí projekty podporované charitativním Projektem Medela moderátorky Lejly Abbasové. Sesbírali je koordinátoři podporovaných projektů přímo v daných místech, a proto jsou zcela jedinečné. Guatemalské, keňské a čečenské pohádky upravili do literární podoby scénárista Petr Jarchovský, MVDr. David Modrý, CSc. a písničkář Jiří Dědeček. Příběhy z České republiky zůstaly v původním znění. Ke knize je zároveň přidáno CD s pohádkami přepracovanými do rozhlasové podoby. Režisérkou rozhlasových pohádek je šéfrežisérka Českého rozhlasu Hana Kofránková a své hlasy propůjčili známí čeští herci (Dana Syslová, Milena Steimasslová, Věra Slunéčková, Ljuba Krbová, Lenka Krobotová, Josef Somr, Jan Potměšil, Vladimír Javorský, Ivan Trojan, Bořivoj Navrátil, Aleš Procházka, Martin Zahálka a Jan Vlasák).

Pohádky ilustrovali přední čeští výtvarníci Tomáš Císařovský, Jiří Votruba, Pavel Růt a Milada Gabrielová, a jejich vydání se ujalo nakladatelství Galén.

Nutno ještě podotknout, že drtivá většina zúčastněných se svého úkolu zhostila bez nároku na honorář!

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)