Milé vzpomínky (2013)

Luděk Munzar. Významný český herec Luděk Munzar vypráví o svých rolích v Národním divadle nebo ve filmu a vzpomíná na osobnosti českého divadla, které v životě potkal.

Natočeno 2013. Vydal Popron 4. 3. 2013 (1 CD).

Pozn.: Významný český herec Luděk Munzar vypráví o svých rolích v Národním divadle nebo ve filmu a vzpomíná na osobnosti českého divadla, které v životě potkal. Připomíná své přátelství s Danou Medřickou, Ladislavem Peškem, Janem Pivcem, Karlem Högerem a dalšími herci naší první scény. Zvukový záznam výjimečného představení vychází u příležitosti osmdesátin Luďka Munzara. (anotace)

Obsah: 1. Úvod, natáčení filmu Dědeček automobil, setkání s Alfrédem Radokem a Milošem Formanem, divadlo v Mladé Boleslavi (16:18) – 2.  Angažmá v Národním divadle, Zdeněk Štěpánek, Jan Pivec (19:54) – 3. Vzpomínky na přátelství s Karlem Högerem, Ladislavem Peškem (inscenace Shakespearova Jindřicha V) a Danou Medřickou (23:23) – 4. Klub dobráků v ND a inscenace Gogolova Revizora, Jaroslav Vojta a Zdeňka Baldová (11:36) – 5. Vzpomínka na Františka Hrubína, natáčení Srpnové neděle, rozloučení, Jaroslav Seifert: Píseň na konec (05:20).
Lit.: -ob- (= Bezr, Ondřej): AUDIO: Luděk Munzar slaví osmdesátiny a vydává vzpomínkové CD. In web IDnes, 20. 3. 2013 (článek). – Cit.: Významný český herec Luděk Munzar slaví 20. března osmdesáté narozeniny. Při příležitosti tohoto jubilea vychází CD mluveného slova Milé vzpomínky. iDNES.cz přináší ukázku.

Luděk Munzar vypráví o svých rolích v Národním divadle i ve filmu, vzpomíná na osobnosti českého divadla, které v životě potkal. Připomíná své přátelství s Danou Medřickou, Ladislavem Peškem, Janem Pivcem, Karlem Högerem a dalšími herci naší první scény.

„Už jsem na světě dlouho a žiji vzpomínkami. A mám od pánaboha to štěstí, že mám na co vzpomínat. Vlastně ještě jako kluk, pokud nepočítám roky ve škole, jsem se z vesnice dostal rovnou do Národního divadla. Zažil jsem slavnou éru bardů, která se rodí jednou za tři sta let a já jsem měl to štěstí, že jsem s nimi mohl stát na jevišti. Každý z nich zanechal v mém srdci hlubokou stopu,“ vzpomíná Luděk Munzar.

O svém jubileu herec říká: „Jsem rád, že jsem se tohoto čísla dožil, ale ta cifra je strašná,“ dodává s úsměvem.

CD Milé vzpomínky, které vydává Popron Music, Luděk Munzar podrobněji představí na veletrhu Svět knihy při autogramiádě 17. května na stánku mluveného slova a audioknih.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)