Emil a detektivové (2013)

emil_a_detektivovéErich Kästner. Parta dětí na stopě zloději z vlaku! Režie Jan Jiráň.

Osoby a obsazení: vypravěč (Jiří Lábus), pokladník (Arnošt Goldflam), maminka (Dana Batulková). Dále účinkují Marek Eben, Josef Somr, Libuše Švormová, Jakub Slach, Oldřich Navrátil,  Jaroslava Kretschmerová, Jiří Köhler (člen DRDS), Sebastián Baalbaki (člen DRDS), Jáchym Ozuna (člen DRDS), Josef Bánovec (člen DRDS = Dismanův rozhlasový dětský soubor).

Natočeno 2013. Vydal Audioberg 10. 6. 2013 (1 CD).

Pozn.: Nový titul vydavatelství Audioberg udělá radost malým i velkým. „Emil a detektivové“ (1929) je dětská detektivka, nadmíru šťastně a vtipně spojená s výchovným poučením. Je to knížka veselá, plná naděje a zápletek, v níž morálka příběhu přirozeně a nenásilně vyplývá z chování dětských hrdinů.

Kniha byla prvním triumfem známého německého spisovatele a znalce dětské psychologie Ericha Kästnera a do dnešních dnů se dočkala překladu do více než 59 jazyků a několika filmových zpracování, včetně japonského anime. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)