Ferda Mravenec a brouk Pytlík (1976, 1998)

Ondřej Sekora. Dramatizace Pavel Kraus. Hudba Jiří Václav. Studiový orchestr řídí Milivoj Uzelac. Hudební režie Jan Vrána. Zvuková režie a mixáž Jiří Bartoš. Střih Jiří Bartoš a Martin Kusák. Cover Ludvík Báča, Miroslav Němeček, 1976. Odpovědná redaktorka obalu Jana Řehořová. Realizace snímku Jiří Šrámek. Režie Pavel Kraus.

Osoby a obsazení: Ferda (Vlastimil Brodský), Pytlík (Karel Höger), Beruška (Jiřina Bohdalová), hlemýžď (Soběslav Sejk), cvrček (František Filipovský), hlasatelka (Jana Hermachová), hlasatel (Ivan Malík), první tesařík (Otakar Brousek ml.), druhý tesařík (Ivan Richter), pavouček (Miloš Kopecký), škvor (Josef Kemr), soudce (Jaroslav Moučka), reportér (Jiří Šrámek), larvičky (Alexandra Stránská a Markéta Vosková). Spoluúčinkuje činoherní sbor. Zpěv Jitka Stivínová.

Natočeno 16. 9. – 13. 10. 1975 ve studiu Lucerna. Vydal Supraphon v roce 1976 (1 LP, stereo 10 1943-1 811, 45 min.).

Pozn.: V roce 1998 vydáno společně s nahrávkou Ferda Mravenec a brouk Pytlík v cizích službách na CD (Supraphon SU-5200-2 811) pod názvem Ferda Mravenec doma a v cizích službách. Reedice Supraphonline 22. 1. 2010 (MP3) společně s tituly Ferda mravenec a brouk Pytlík v cizích službách a Příhody brouka Pytlíka pod souhrnným názvem Příhody Ferdy Mravence a brouka Pytlíka.

Obsah: 1. Jak se Ferda s Pytlíkem seznámili, 2. Jak spravovali cvrčkovi radio, 3. jak udělali lunapark, 4. Pohádka o housence, 5. Jak krotili koníka, 6. Jak Ferdu soudili, ale neodsoudili.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)