Kocourek Modroočko (1999)

Josef Kolář. Dramatizace Josef Kolář a Petr Prchal. Hudba a text Marek Eben, hrají Kryštof Eben, piano; David Eben, klarinet; Pavel Steidl, kytara; Míla Totter, harmonika; Martin Rychta, bicí nástroje. Režie Jan Jiráň.

Osoby a obsazení: kocourek Modroočko (Martin Dejdar), Zelenoočka (Lucie Bílá), Natrhouško (Vladimír Kratina), Zrzunda (Ondřej Havelka), Kiki (Jitka Schneiderová), Krtek (Jiří Schmitzer), křeček (Marek Eben), Mici Angora (Miroslav Vladyka).

Obsah: 1. Kocour Modroočko, 2. Komu se nele a nele a nelení (píseň křečka), 3. Křeček, 4. Zelenoočka, 5. Smutný kočičí život (blues kočky Zelenoočky), 6. Rozloučení se Zelenoočkou, 7. Bělovous Zrzunda, 8. To se mi to prima ťape (píseň Modroočka), 9. Natrhouško, 10. Jak se má kocour prát, 11. Tlapky klást potichu (duet Zrzundy a Modroočka), 12. Měsíc, 13. Kočičí jazz, 14. Kočky, to byl včera sešup…, 15. Polštářky tvých tlapek (duet Natrhouško a Zelenoočky), 16. Krtek, 17. V podzemí, v podzemí (píseň krtka), 18. Jak vypadají žížaly, 19. Modroočko zachránce, 20. S Kiki jsou potíže, 21. Tlapky klást potichu (duet Kiki a Modroočka), 22. Zrzunda se stydí, 23. To se mi to príma ťape, 24. Miska na mléko, 25. Volba vedoucího zpěvu, 26. Kočičí jazz.

Natočeno pro B&M Music v roce 1999.

Pozn.: Další projekt režiséra J. Jiráně věnovaný dětem vznikl na základě populární dětské knížky J. Koláře Z deníku kocoura Modroočka. Její zdramatizovaná podoba byla před lety uvedena v pražské Viole a velice nápadité písničky k ní tehdy napsal M. Eben. Ty také na albu zaznívají a spolu s textem tvoří velmi kompaktní celek.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Další role: Jitka Schneiderová (Kiki), Jiří Schmitzer (Krtek), Marek Eben (Křeček), Miroslav Vladyka (Mici Angora).

List: 1. Kocour Modroočko, 2. Komu se nele a nele a nelení (píseň křečka), 3. Křeček, 4. Zelenoočka, 5. Smutný kočičí život (blues kočky Zelenoočky), 6. Rozloučení se Zelenoočkou, 7. Bělovous Zrzunda, 8. To se mi to prima ťape (píseň Modroočka), 9. Natrhouško, 10. Jak se má kocour prát, 11. Tlapky klást potichu (duet Zrzundy a Modroočka), 12. Měsíc, 13. Kočičí jazz, 14. Kočky, to byl včera sešup…, 15. Polštářky tvých tlapek (duet Natrhouško a Zelenoočky), 16. Krtek, 17. V podzemí, v podzemí (píseň krtka), 18. Jak vypadají žížaly, 19. Modroočko zachránce, 20. S Kiki jsou potíže, 21. Tlapky klást potichu (duet Kiki a Modroočka), 22. Zrzunda se stydí, 23. To se mi to príma ťape, 24. Miska na mléko, 25. Volba vedoucího zpěvu, 26. Kočičí jazz

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)