Malý sešitek – velké informace!

Přemysl Hnilička

Dostala se mi do rukou zajímavá publikace „Nedělní divadelní večery 1956-1957 – cyklus činoher a oper“, kterou vydal Československý rozhlas. Obsahuje celkem podrobné informace o hrách a operách, vysílaných v uvedených letech, většinou včetně obsazení (ostatně, pod tímto článkem najdete dostatek nových záznamů, které pocházejí právě z tohoto sešitku).

Je to výborný zdroj údajů, za který Ondřeji Suchému, který mi jej poslal, velice děkuji. Některé hry zde uvedené Český rozhlas občas reprízuje, některé (například O´Caseyho drama Jen jeho stín nebo Feuchtwangerův Ďábel v Bostonu) by si reprízu rozhodně zasloužily.

Zároveň mne samozřejmě napadlo, že by pro odbornou veřejnost a zájemce z řad amatérů a milců mluveného slova nebylo špatné zavést podobné publikace i dnes; mnoho peněz a času by to nestálo a zájemci by měli dostatek údajů o premiérách toho konkrétního roku. Takže – proč v únoru 2009 nevydat přehled premiér roku 2008 s údaji o tvůrcích a interpretech, o anotacích nemluvě?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Nechci vliv Panáčka přeceňovat, ale podle programového výhledu nás 28.3. čeká obnovená premiéra hry Seana O’Caseyho Jen jeho stín!! :-)

Otázkou je, kdo by ty „ročenky“ vydával? Rozhlas?
To je tak na 10 let schvalování, ne?

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)