Literatura na stránkách Českého rozhlasu

Od počátku roku 2010 nabízí Český rozhlas na svých webových stránkách rozhlasové hry, četby na pokračování a literární pásma, tedy alespoň ta díla, „která nejsou zatížena autorskými právy třetích stran“. K poslechu (nikoli ke stažení) jsou díla „vyvěšena“ po dobu jednoho týdne, a tak mj. nejsou posluchači vázáni na pevně stanovenou dobu vysílání. Přejeme příjemný poslech.

ČRo 3 Vltava nabízí streamy (tj. pouze k poslechu) odvysílaných rozhlasových her a čtení na pokračování. Pro potřeby studentů středních škol je již od roku 2009 k dispozici stránka Čtenářský deník, z níž lze díla také stahovat ve formátu mp3. Rozhlasové memoáry významných a zajímavých českých i světových osobností nabízí stránka pořadu Osudy.

ČRo 2 Praha odvysílané tituly poskytuje jako streamy (tj. pouze k poslechu) na stránkách Nedělní pohádka (tradiční nedělní pořad pro děti), Hry pro děti a jejich rodiče (sobotní hry pro mládež), Hajaja (večerníčky pro nejmenší posluchače rozhlasu), Četba na pokračování a Rozhlasová hra (nedělní rozhlasová hra).

ČRo Leonardo uvádí na svých stránkách ke stažení ve formátu mp3 vědeckofantastické povídky, které vysílá v rámci pořadu Nula-jednička.

Rovněž doporučujeme Vaším uším webové stránky Klenoty (ukázky různých literárních děl, záznamy hlasů herců, různých osobností ap.), Archivní klenoty a vůbec celý Archiv ČRo.

Z rozhlasových dokumentů vybíráme např. cyklus regionálních stanic ČRo Životopisy, cyklus městských legend Černá sanitka (cyklus byl již uzavřen), investigativní dokumenty z cyklu Stopy, fakta, svědectví …, cyklus pořadů o středověku Dvory a rezidence ve středověku, rozhovory ČRo Leonardo se zajímavými hosty Vstupte!, cyklus komentovaných ukázek Politická literatura na českých pultech a především Toulky českou minulostí.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)